PRESEDAN KAKAV SVET JOŠ NIJE VIDEO: Posle odluke Vimbldona, SUSPENZIJA Amerikanaca je UDARNA VEST koja ODJEKUJE planetom!

Autor:

Sport

24.04.2022

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smiruju se strasti oko Rusa...

PRESEDAN KAKAV SVET JOŠ NIJE VIDEO: Posle odluke Vimbldona, SUSPENZIJA Amerikanaca je UDARNA VEST koja ODJEKUJE planetom!

Foto: Tanjug/AP

Vimbldon

Teniska legenda Bili Džin King osudila je odluku Vimbldona usmerenu prema ruskim i beloruskim igračima, a njene reči pokrenule su pravu lavinu. Na osnovu njenih stavova, navijači su na društvenim mrežama postavili pitanje koje je ogolilo suštinu "zapadnjačke politike" dvostrukih aršina.

- Kada su to Amerikanci suspendovani zbog iniciranja rata u Iraku?

Odgovor je, naravno, nikada, budući da su oni nastavili neometano da se takmiče uprkos politici vlade.

- Odluka LTA i AELTC-a u vezi sa ruskim i beloruskim igračima na ovogodišnjem turniru bila je težak i složen poduhvat i cenim izazove i pritiske sa kojima se suočavaju. Jedan od vodećih principa osnivanja WTA bio je da bi svaka devojka na svetu, ako je dovoljno dobra, imala gde da se takmiči. Ja sam stajala iza toga 1973. i stojim iza toga i danas - navela je King, a potom je dodala:

 

 

Ne mogu podržati zabranu pojedinačnih sportista na bilo kojem turniru, samo zbog njihove nacionalnosti. Tenis je jači kada smo zajedno, a naša stalna podrška inicijativi 'Tennis Plais for Peace', koja pruža značajnu finansijsku podršku i resurse Ukrajini, treba da bude naš fokus - zaključila je osvajačica 12 Grend slem titula u singlu.

Podsetimo, ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Маркони

24.04.2022 17:32

Тако је ,за коју инвазију Американаца на било коју земљу били бојкотовали у било ком спорту? Ни једном...срамота за лицемерно свет..беда...

Odgovori 14 0