ZVANIČNO: Novi Pazar ISTUPIO iz lige posle INCIDENATA na meču protiv Zvezde!

Autor:

Sport

14.10.2021

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Pazar je doneo radikalnu odluku o istupanju iz lige, posle incidenata koji su se desili na meču protiv Crvene zvezde.

Republika

Foto: RK Novi Pazar

Transparent sa meča

Radio "Sto plus" javio je da se Pazarci više neće takmičiti u Arkus ligi, nakon što je i rukovodstvo takmičenja pokrenulo postupak protiv crveno-belih posle neprimerenog skandiranja i uvredljivog transparenta.

Delegat je tada prekinuo utakmicu, tražio da transparent bude uklonjen i upozorio da će isprazniti halu ako se isti ili sličan incident ponovi. Posle toga je meč nastavljen bez novih incidenata, a nakon svega Pazarci su najavili da će istupiti.

Objava Novog Pazara na društvenim mrežama:

 

 

- Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima - saopštio je direktor Arkus lige Šolević.

Navode iz grada kraj Jošanice demantovali su iz tabora Crvene zvezde.

Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vređan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo da utičemo, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu. Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica osigura na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen - naveli su crveno-beli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Крементина

14.10.2021 13:45

Казнити их са макар једним нижем рангом такмичења. Дакле, трећа лига.