OBRADOVIĆ ŠOKIRAO JAVNOST: Nemam ugovor sa Partizanom

Autor:

Sport

28.08.2021

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović se posle skoro tri decenije vratio u Partizan, a sada je po prvi put otkrio kako je do tog povratka tačno došlo.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Obradović i njegovi igrači trenutno se nalaze na pripremama na Zlatiboru.

Trofejni stručnjak je u intervjuu za Al Jazeeru Balkans otkrio kako je došlo do njegovog povratka u voljeni klub.

- Imao sam kontakt tokom čitave prošle godine sa predsednikom kluba Ostojom Mijailovićem. To nije konakt koji je trajao samo prošle godine, to je kontakt koji traje već par godina od kada je on prvi put došao u posetu Istanbulu. Ja nisam njega znao. Tad smo se upoznali i ostali smo u kontaktu u smislu da sam ja na svaki način pokušavao da pomognem Partizanu, koliko je traženo od mene nekim savetima, ali sam uvek molio da to ne bude nešto što će da izlazi u javnost. Onda se desila situacija da je u Partizan došao moj veliki prijatelj, saigrač iz reprezentacije i posle sam mu bio trener u reprezentaciji Zoran Savić, kao sportski direktor pa smo nastavili da se viđamo, ali su to uvek bile neke neobavezne priče više u šali, tipa da li ti razmišljaš da se vratiš i slično. Gledao sam utakmice i bilo mi je žao zaista što u pojedinim momentima je Partizan izgledao kako je izgledao, ali to nije bilo tipa da ja sad nešto analiziram i da se pravim pametan i da delim savete, traba da uradite ovo ili ono. Ja to nikada nisam radio. Kad se sezona završila ja sam u sebi prelomio da želim da se vratim da radim ponovo. Dolazile su ponude iz klubova Evrolige međutim ja sam rekao da meni treba neka ekstra motivacija, da mi treba nešto što će ekstra da me privuče. Ja sam imao mogućnost da izaberem gde ću da radim. Izabrao sam Partizan. To je najčistija emocija koja me povukla da radim u Partizanu - rekao je popularni ŽOC.

Prelomio je sastanak koji je imao sa predsednikom kluba Ostojom Mijailovićem.

Krenuli su mediji da pišu o tome da sam ja već trener Partizana. Ja u tom trenutku nisam razgovarao sa predsednikom kluba apsolutno ništa ozbiljno na tu temu. I onda posle nekih sedam dana smo se prvi put našli u prostorijama Partizana gde smo krenuli da razgovaramo. I onda sam razgovarao sa njim o tome kako je raditi sa mnom. On je bio spreman na to i rekao mi je da to apsolutno razume. I mi smo se u tom smislu razumeli i meni je to bila odluka koju sam doneo istog trenutka. Ja nisam došao na razgovor sa predsednikom Partizana sa idejom da ću da postanem trener Partizana. Ja sam to tada odlučio. Imao sam to u sebi kao neku opciju, ali kada sam sa njim porazgovarao i kada mi je rekao da se on apsolutno slaže sa onim kako vidi način na koji ću ja da radim ja sam rekao ok, hajde da počnemo da razgovaramo, da pravimo planove za sezonu. Bio je iznenađen najiskrenije, ali smo se sledeći dan našli, zovnuli Zorana koji je posle toga učestovavo u svemu što smo razgovarali, tako da je to to.

Obradović je dogovorio trogodišnju saradnju sa Partizanom, ali prema njegovim rečima i dalje nema ugovor sa crno-belima.

Ja nemam ugovor sa Partizanom. Ja nisam potpisao ugovor sa Partizanom. Zato što meni ne treba ugovor sa Partizanom. Gospodin Ostoja Mijailović je čovek kome ja verujem. Ja sam ga ptiao da li ti meni veruješ. Rekao mi je verujem ti, ja verujem tebi. Kraj. Da li ću da ga potpišem sutra? Otkud znam. Neću da se bavim time. Mnogo mi je važnije da mi svi igrači budu na treningu. Ja znam ko sam i šta sam i kakav sam. I to mi je najvažnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petar11111

29.08.2021 11:08

Ljudina bio i ostao.Uostalom takvi su partizanovci.Partizan se voli i tu pare ne igraju ulogu,kraj priče.