MORAMO DA VODIMO RAČUNA! Obradović poziva na OPREZ pred gostovanje Albi!

Autor: M. M.

Sport

03.04.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan sutra od 20.30 igra meč odluke.

MORAMO DA VODIMO RAČUNA! Obradović poziva na OPREZ pred gostovanje Albi!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana sutra od 20.30 gostuju Albi u Berlinu u meču 33. kola Evrolige, a tim povodom govorio je trener Željko Obradović.

Crno-beli imaju ogroman imperativ pobede u pretposlednjem kolu elitnog takmičenja, pošto su u žestokom okršaju sa još tri kluba za deseto mesto koje vodi u doigravanje.

- Znamo da nam je važna utakmica, naravno. Kad se priča o Albi nekoliko stvari je bitno, pod broj jedan da zavise mnogo od njihove tranzicione igre, da su u tom delu najopasniji, treba da vodimo računa da ih zaustavimo, to znači da kontrolišemo napad i da ne dozvolilo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranciziciji. Razlika u utakmicama koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja više imaju kada su pobeđivali. To je prvi neki faktor o kome moramo da vodimo računa, a drugi je da su oni tim koji voli da menja odbranu, da igraju zonsku odbranu i zonski presing. Takođe, treba obratiti pažnju na to i imati dobar napad, ponovo se vraćamo na isto, ne dozvoliti da iz zonske odbrane postižu lake poene. To su najbitnije stvari, moramo još jednom da znamo koliko nam je važna utakmica, i nadam se da ćemo biti na nivou koji je potreban da bismo dobili utakmicu - rekao je Obradović i istakao da Albu izuzetno cene:

- Mi ne razmišljamo da je Alba na toliko pobeda, to je tim evroligaški, koji je zadnju utakmicu protiv Efesa odigrao izvanredno, znamo kvalitet koji imaju i da mogu da igraju na visokom nivou. Tretiramo ih kao pravi evroligaški tim.

U prošlom crno-beli su ispustili pobedu, ali, kako tvrdi trofejni stručnjak, to se nije odrazilo na tim.

- Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, mi smo igrali veoma važnu utakmicu u ABA ligi pre tri dana u Podgorici i uspeli da dobijemo i nema više vraćanja na ono što je iza nas, nego samo na ono što je ispred nas. Znamo da mnogi timovi imaju velike šanse, naša sreća je da negde zavisimo od nas samih, prema tome treba da se pripremimo i da tu utakmicu odigramo na najbolji mogući način - ističe Žoc.

S druge strane, Partizan je ostvario važnu pobedu na gostovanju Budućnosti i osigurao drugo mesto u AdmiralBet ABA ligi. Međutim, trener je najavio sankcije za pojedine izabranike.

- Ja sam najavio trening, zato što sam razmišljao da neki igrači treba da, s obzirom da nisu imali veliku minutažu i da bi u narednim utakmicama trebali da pomognu malo više timu. Međutim, to jutro pošto smo rano ustali, kapiten Kevin me zamolio da ne idu na trening jer su umori, tako da niko nije došao u salu. A inače praksa će biti, bez obzira kakav je program, da oni koji manje irgaju na slobodan trening imaju trening - zaključio je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading