JOŠ DVOJICA TADŽIKISTANACA U PRITVORU: Sumnja se da su bili deo grupe koja je izvela masakr u Moskvi

Autor:

Svet

03.04.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema dokazima koje je dobio sud, osumnjičeni su bili deo grupe koja je "strukturalna jedinica međunarodne terorističke organizacije"

JOŠ DVOJICA TADŽIKISTANACA U PRITVORU: Sumnja se da su bili deo grupe koja je izvela masakr u Moskvi

Foto: Twitter

Okružni sud u ruskom gradu Sovetski odredio je dvomesečni pritvor dvojici državljana Tadžikistana koji su uhapšeni u protivterorističkoj akciji u Dagestanu.

"Okružni sud iz Sovetskog dobio je zahteve istražnih vlasti da odredi preventivne mere u formi pritvora za dva muškarca rođena 2000. i 2003. godine", navela je sagovornica dagestanskog Vrhovnog suda Zarema Mamajeva za TASS.

Prema dokazima koje je dobio sud, osumnjičeni su bili deo grupe koja je "strukturalna jedinica međunarodne terorističke organizacije".

Inače, ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su dva ruska strateška nosača raketa Tu-95MS izvršila redovan let iznad neutralnih voda Barencovog i Norveškog mora.

Let ova dva nosača Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije trajao je više od pet sati, a njihova letelica Su35S je pružila pratnju, prenosi TASS.

U saopštenju se navodi da su se u delovima rute nosačima pridružili "borbeni avioni stranih zemalja".

"Let je izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora", napomenuo je general-potpukovnik Sergej Kobilaš.

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da SAD sprečavaju diskusiju o potencijalnoj umešanosti Ukrajine u terorističkom napadu na Krokus Siti Hol jer je Vašington odgovoran za radnje Kijeva.

"Poznato je da kijevski režim nije nezavisan i da ga SAD potpuno kontrolišu. Takođe treba da uračinamo da je Vašington stvorio ISIS, Al Kaidu i druge terorističke organizacije", rekao je Patrušev, prenosi RT.

On je istakao da je najvažnije da se identifikuju nalogodavci i sponzori "monstruoznog zločina" i da tragovi vode ka "specijalnim službama Ukrajine".

U Rusiji se 22. marta dogodio najsmrtonosniji napad u poslednjih 20 godina kada su u terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moskvi ubijene 144 osobe.

Islamska država, odnosno njen ogranak iz centralne Azije, ISIS-K preuzeo je odgovornost za napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading