TURCI NEMAJU MILOSTI: Izrečene DRAKONSKE KAZNE zbog napada na DUŠANA TADIĆA

Autor:

Sport

03.04.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion na duže zatvoren, pljušte suspenzije i novčane kazne.

TURCI NEMAJU MILOSTI: Izrečene DRAKONSKE KAZNE zbog napada na DUŠANA TADIĆA

Foto: www.profimedia.rs

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske donela je odluku o kazni za Trabzon nakon incidenata koji su usledili posle utakmice sa Fenerbahčeom. Nakon poraza od 3:2, navijači Trabzona su uleteli na teren, izazvavši tuču sa igračima Fenerbahčea, među kojima je bio i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić, i obezbeđenjem pre nego što je policija intervenisala.

Kao rezultat klub će biti kažnjen sa šest utakmica bez prisustva publike i novčanom kaznom od oko 87.000 evra. Pored kazne za sam klub pojedinci su takođe kažnjeni. Jedini fudbaler koji je dobio suspenziju je Holanđanin Džejden Kvin Ostervolde iz Fenerbahčea, koji će propustiti jednu utakmicu.

Foto: www.profimedia.rs

Dušan Tadić

Očekuje se da će ova kazna imati značajan uticaj na buduće utakmice Trabzona, posebno zbog nedostatka podrške sa tribina tokom narednih šest mečeva.


Ovaj incident na utakmici Trabzona i Fenerbahčea pokazuje koliko je važno održavanje sportskog reda i fer pleja na sportskim događajima. Kazna koju je izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Turske šalje jasnu poruku o nultoj toleranciji prema nasilju i nedoličnom ponašanju na sportskim terenima.

Podsetimo, nakon dramatičnog završetka utakmice između Trabzona i Fenerbahčea, haos je zavladao na terenu kada su domaći navijači izgubili kontrolu i nasrnuli na gostujuće igrače. Ovaj incident je izazvao šok i nevericu, s obzirom na to da se retko dešava da navijači direktno napadaju fudbalere na terenu. Nakon ovog incidenta, uprava Fenerbahčea je navodno donela odluku koja je iznenadila mnoge - klub razmatra istupanje iz turskog prvenstva! Ova vest je izazvala brojne spekulacije i zabrinutost u fudbalskoj javnosti, dok se još uvek čeka zvanično saopštenje kluba o njihovim planovima za budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading