OBRADOVIĆ PRED REAL! Poznajem njihov karakter, TO neće NIŠTA promeniti!

Autor:

Sport

21.03.2024

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli dočekuju aktuelnog prvaka Evrope.

OBRADOVIĆ PRED REAL! Poznajem njihov karakter, TO neće NIŠTA promeniti!

Foto: Starsport

Utakmica sa Baskonijom igrala se u utorak uveče, a manje od 48 sati kasnije, na programu je duel sa još jednim španskim predstavnikom u Evroligi.

Najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović smatra da Partizan mora da posebnu pažnju posveti odbrani:

- Imali smo trening u neuobičajenom terminu jer je jedini on bio slobdan. Gledali smo najbitnije stvari u vezi sa načinom na koji Real napada, ali i kako igra odbranu. Ušli smo u salu, dobro smo se istegli, o tome vode računa kondicioni treneri i to je najbitnije. Da bismo branili Real, potrebno je da igramo odbranu kao što smo je igrali protiv Baskonije u najvećem delu susreta. U napadu moramo da donosimo pametne odluke – bilo ih je dosta protiv Baskonije, ali je bilo i loših trenutaka - rekao je Obradović u najavi meča.

Foto: Starsport

 

O Madriđanima se odavno sve zna...

- Ako želimo da pobedimo Real, prvaka Evrope i trenutno najbolji tim u takmičenju, moramo to da uradimo. Ono što se najviše zapaža kada je igra Reala u pitanju – to je glad njihovih igrača. Time sam zaista impresioniran. Koliko se ti ljudi borbe, sa kolikog energijom i željom, a trenutno dominiraju Evroligom. Ako želimo pozitivan rezultat, a on nam je potreban da bismo bili u igri, onda moramo da budemo perfektni da bismo dobili Real - nastavlja Žoc za "Sport klub".

Real gotovo da je obezbedio lidersku poziciju pred start plej-ofa, dok crno-beli još nisu mesto u plej-inu. Trener Partizana ne misli da će španski velikan biti opušteniji zbog te činjenice.

- Ne verujem. Poznajem njihov karakter i znam da će biti maksimalno koncentrisani. To neće ništa promeniti. Daće sve od sebe - poručio je devetorstruki prvak Evrope.

Republika

Foto: Euroleague.net

Fakundo Kampaco predstavljaće velikog aduta Madriđana

Grobari će ispuniti Arenu do poslednjeg mesta, kao i na prošlom meču protiv Baskonije.

- Uvek pozivam navijače da naprave sjajnu atmosferu i da navijaju kako to inače čine. Da sve bude fer i sportski prema svakom protivnikom. Sastavni deo toga je pravljenje atmosfere u kojoj se protivnik ne oseća prijatno, ali sve što prevazilazi te granice nije dobro. To navijači Partizana znaju i ponašaće se kako treba. Moramo da pobedimo u tom smislu. Partizan je u mnogim stvarima primer, svi pričaju da je to najbolja atmosfera u Evropi, zato niko ne treba da se vređa, a Real je najbolji i najtrofejniji klubu u Evropi -  istakao je Željko Obradović.

Podsetimo, Partizan i Real su u prošloj sezoni Evrolige imali kontroverznu seriju, u kojoj je bio presudan prvi meč u Španiji, gde su crno-beli ubedljivo vodili, a na kraju izgubili, kao i dve naredne utakmice, što ih je koštalo plasmana na fajnal-for. 

Posle duela sa Realom, Partizan igra kod kuće protiv Olimpijakosa, zatim gostuje Albi i u poslednjem kolu dočekuje Valensiju, direktnog rivala u borbi za plej-in.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading