PARTIZANOVI "TORNJEVI BLIZANCI": Kaminski i Kaboklo U TANDEMU VODE crno-bele u plej-in!

Autor:

Sport

20.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović je još jednom pokazao da je najbolji trener u Evropi.

PARTIZANOVI "TORNJEVI BLIZANCI": Kaminski i Kaboklo U TANDEMU VODE crno-bele u plej-in!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savaladali su Baskoniju u Štark areni rezultatom 87:83 u okviru 30. kola Evrolige.

Ovaj trijumf je bio izrazito bitan u borbi za plej-in, jer su crno-beli zadržali 10. poziciju elitnog takmičenja uz skor 14-16, a tu će i ostati nakon ovog kola, bez obzira na ishod utakmice Valensija-Bajern. Španski i nemački tim su pre ove runde takmičenja imali isti skor kao crno-beli (13-16), a ko god da pobedi, imaće lošiju koš razliku od kluba iz Humske.

Izabranike Željka Obradovića očekuje još puno posla do doigravanja, "parni valjak" mora da nastavi da pobeđuje, a prvi sledeći rival im je Real Madrid, već sutra od 20.30 časova u Beogradu.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

KAMINSKI I KABOKLO

Što se tiče duela protiv Baskonije, iako je prošlo već 30 kola Evrolige, i svi su mislili da je nemoguće protivnika iznenaditi, Željko Obradović je još jednom izveo "doktorsku disertaciju", poslavši zajedno na teren Frenka Kaminskog i Bruna Kabokla, a to mu se višestruko isplatilo.

U vremenu kada pozicija centra polako izumire i sve se svodi na niže petorke, Obradović je izveo "tešku artiljeriju", a to je crno-belima donelo pobedu kada se svedu računi.

Kaminski i Kaboklo su igrali od sjaja do očaja u dosadašnjem delu sezone, i jedan i drugi su imali i blistavih partija, kao i onih za zaborav, a ispostavilo se da su obojica utakmicu sezone odigrali kada su počeli zajedno u petorci.

Kaminski je bio najefikasniji igrač Partizana, postigao je 20 poena uz 3 skoka i isto toliko asistencija, a posebno je bio dobar u šutu za tri poena 3/4.

Kaboklo je postigao 18 poena, a uz to je dodao i 13 skokova i dve blokade(jedna je bila monstruozna nad Kodijem Milerom-Mekentajerom), za ukupan indeks korisnosti 28.

Bruno je na terenu proveo 38 minuta, a na najbolji način je nadomestio odsustvo Zeka Ledeja, koji je meč propustio zbog smrti oca i nalazi se u SAD.

Kaminski i Kaboklo su centri koji u svom napadačkom arsenalu imaju mnogo oružja, a ono najopasnije je odličan šut za tri poena.

U jednom trenutku prve četvrtine, Partizan je imao tri postignute trojke, a sve su bile delo crno-belih "tornjeva".

Centri Partizana su postigli kombinovano 38 poena, a stiče se utisak da je upravo ono što je nedostajalo ekipi Partizana, koja je neke utakmice izgubila zbog premalo raspoloženih igrača.

Postoji mesta za napredak u igri i Kaminskog i Kabokla, ali su na pravom putu da uđu u najbolju formu, onda kada je za crno-bele najbitnije.

BUĐENJE "PARNOG VALJKA"

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

 

Nisu samo centri crno-belih zaslužni za trijumf, već je on došao kao plod timske igre i predanosti. Svaki igrač koji je proveo minute na parketu je dao svoj doprinos, a važne poene su postigli i Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz i Pi Džej Doužer. Aleksa Avramović je odigrao sa svojom prepoznatljivom energijom, dok je Uroš Trifunović bio zadužen za Čimu Monekea dok je na parketu, a taj posao je obavio fenomenalno.

Mateus Ponjitka je odigrao odličnu odbranu nad Markusom Hauardom, a bio je konstantna pretnja na ofanzivnom skoku.  Kevin Panter je rešetao sa poludistance, ali se stiče utisak da mora da smanji broj izgubljenih lopti, jer je postalo simptomatično da u trenutcima kada se meč lomi, on ima pogrešna rešenja.

Partizan je odigrao daleko od savršenog, ali podatak koji može da obraduje sve grobare je da su crno-beli vodili od prvog do poslednjeg minuta meča, te da je za Baskoniju najbolji rezultat na utakmici bio 0:0.

Uvukla se malo i nesigurnost u ključnim momentima meča, izabranici Željka Obradovića su ove sezone previše mečeva ispustili u neizvesnim završnicama, ali je na kraju ipak ostvaren bitan trijumf.

Na redu je Real Madrid pred rasprodatom Arenom. Crno-beli su željni "osvete" nakon prošlogodišnje nesrećne eliminacije u četvrtfinalnoj seriji, a ukoliko se neke kockice poslože, ove sezone možemo da gledamo reprizu.

Partizan će ukoliko prođe u plej-inu, upravo Madriđanima ponovo na megdan u četvrtfinalu, ali je to još uvek daleko.

Za crno-bele je ostalo još četiri utakmice do kraja regularnog dela, a prva prepreka je ujedno i najteža- aktuelni šampion Evrope i trenutni lider Evrolige. Vreme je da "kralj" padne u Beogradu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading