Zvezda dočekana povicima "Ubij Srbina", a onda demolirala Zadar!

Autor:

Sport

20.11.2017

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjoj utakmici devetog kola ABA lige, Crvena zvezda je, zahvaljujući mnogo boljoj igri u drugom poluvremenu, ubedljivo trijumfovala na gostovanju ekipi Zadra, rezultatom 88:76.

RepublikaFoto: Starsport
Bjelica je ponovo bio najbolji u crveno-belom dresu

Crvena zvezda nije dobro ušla u ovu utakmicu, Zadar je tokom najvećeg dela prvog poluvremena imao vođstvo, predvođen raspoloženim Špraljom.

Uvodne minute meča obeležio je i prekid izazvan kvarom na semaforu. Ipak, desetak minuta kasnije problem je rešen i utakmica je nastavljena, a ono što ju je pratilo jesu i sramne poruke sa tribina, poput ''Ubij Srbina''.

Zadrani su vođstvo održavali do 15. minuta meča, odnosno sredine druge četvrtine, kada je Bjelica pogodio trojku za 35:34, a odmah zatim je Dobrić odveo Zvezdu na ''plus tri'' - 37:34.

Posle tehničke greške dosuđene Antiću, Zadar u finišu poluvremena  uspeva da vrati vođstvo i da na poluvreme ode rezultatom 45:42 u svoju korist.

RepublikaFoto: Starsport
Tejlor Ročesti bio je jedan od najboljih

Na početku drugog, domaći su poveli i sa 49:44, ali onda kreće Zvezdina furiozna serija! Zadrani u tim trenucima nisu znali šta ih je snašlo, crveno-beli su ih zasipali trojkama i ekspresno uvećavali svoju prednost, a ova serija aktuelnog šampiona završena je posle 17 uzastopnih poena, za vođstvo 61:49!

Međutim, domaći su samo nakratko došli do daha, raspucali su se i Ročesti, Bjelica, kapiten Lazić, pa je početkom poslednjeg kvartala Zvezda stigla i do ''plus 21'' - 75:54!

Delovalo je da Zadrani više nemaju čemu da se nadaju, ali domaći uspevaju da na oko četiri minuta pre kraja smanje na osam poena zaostatka - 78:70.

Bjelica potom uzvraća svojom četvrtom trojkom na ovom meču, Zvezda je vratila dvocifrenu prednost i do kraja meča nije bilo rezultatske neizvesnosti.

Milko Bjelica bio je najefikasniji u Crvenoj zvezdi mts sa 20 poena (4/5 za tri), Ročesti je upisao 14, a Feldin se zaustavio na 13 poena. U Zadru najbolji je bio Nouls sa 17 i Bostik sa 14 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading