Mesina se pridružio kritikama: BRILJANTNI UMOVI FIBA

Autor:

Sport

04.09.2017

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni italijanski trener Etore Mesina pridružio se brojnim kritikama na račun Svetske košarkaške federacije (FIBA) zbog uvođenja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

RepublikaFoto: Twitter.com/italbasket
Brani igrače: Etore Mesina

Selektor Italije je, kao i ranije selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, istakao je da je tužno što igrači iz NBA lige i Evrolige neće moći da igraju za državni tim od jeseni u kvalifikacijama.

- Svi treneri i košarkaši misle isto, ali oni ništa ne odlučuju. Mogu da koristim oštrije reči i kažem da je situacija ponižavajuća za nacionalne Saveze jer će morati da kažu igračima koji izbore plasman na SP "Hvala, ali sada će da igraju bolji od vas"- rekao je Mesina u Tel Avivu posle pobede Italije nad Litvanijom, a prenosi Eurohups.

On je ironično upitao za sledeći korak koji će "briljantni umovi da smisle", misleći na ljude iz FIBA.

- Želim da vidim pobednika u tom takmičenju- rekao je Mesina i dao zanimljiv odgovor na pitanje da li možda mogao da bude suspendovan na prvenstvu Evrope zbog toga.

- Ići ću u crkvu i pomoliti se da ne budem kažnjen- poručio je pomoćni trener NBA ligaša San Antonija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading