NIŠLIJE IZGUBILE SPOR SA PARTIZANOM, Vuletić: Uspeli smo da sačuvamo 80.000 evra

Autor:

Sport

05.02.2018

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić saopštio je da su crno-beli dobili odluku Arbitražnog suda FSS po kojem klub iz Humske ne mora da plati FK Nacionalu iz Niša 80.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vuletić je zadovoljan pravnim timom Partizana

Čelnici niškog kluba tražili su od Partizana 80.000 evra, pošto su smatrali da im pripada 5 odsto od transfera Andrije Živkovića u Benfiku.

Foto: Srpski telegraf

Živković je ponikao u Nacionalu, a u Partizan je stigao 2009. godine. On je 2016. otišao u Benfiku bez obeštećenja. Nišlije su tužile Partizan i tražile novac.

- U FK Partizan je stigla odluka Arbitražnog suda FSS. Pravni tim Partizana je izvojevao važnu pravnu pobedu na unutrašnjem planu, koja se odnosi na zahtev FK Nacional iz Niša. Ovaj klub je tražio 5 odsto od prihodovanih sredstava od transfera Živkovića u Benfiku. Podsetiću, da je Partizan izgubio spor sa Apolonom i da je ovo samo još jedan od kostura bivše uprave Partizana - rekao je Vuletić i nastavio:

- Partizan je osporio zahtev Nacionala, jer Partizan ne samo da nije prihodovao od transfera Živkovića, već mora da plati i plaća penale Apolonu u ukupnom iznosu od 2,5 miliona evra. Partizan taj iznos plaća u ratama koje su dogovorene sa ovim klubom. Arbitražni sud FSS je presudio u korist Partizana. Može da se kaže da je velika ljubav Živkovića prema Partizanu ovog puta nije mogla da bude naplaćena od strane njegovog bivšeg kluba. Uspeli smo da Partizanu sačuvamo tih 80.000 evra.

Vuletić je rekao da pravni tim Partizana nastavlja da se bori i na unutrašnjem i spoljnjem planu.

- Pravni tim Partizana briljira u poslednje vreme. Bivši članovi Skupštine FK Partizan Dušan Trbojević i Igor Spasić su izgubili sporove pred nadležnim sudovima koji su se bavili ovim pitanjem. Nadležni sudovi su potvrdili da je Partizan zakonski, statutarno i pravno bio u pravu što se tiče njihovog članstva u Skuštini kluba. Ovo je samo dodatno potvrdilo, ono što smo i sami znali, da je Skupština Partizana koja je održana 24. oktobra 2016. bila potpuno regularna, legalna i legitimna. Partizan će nastaviti da se bori i na unutrašnjem i na spoljnjem planu za interese kluba, a pokušaće da ispravi sve greške ranijih uprava kluba.

Vuletić se nalazi na Kipru gde se fudbaleri Partizana pripremaju za nastavak sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading