KOSANOVIĆ OPET POBEDIO CRVENO-BELE: Zvezdo, pusti Mažića, nauči decu da ne padaju po terenu!

Autor:

Sport

03.10.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Napredak savladao Crvenu zvezdu golom u 97. minutu, sa Marakane su krivca našli u našem najboljem sudiji Miloradu Mažiću.

RepublikaFoto: Starsport
Kosanović je ponovo bio koban po bivši klub

Međutim, iskusni Milorad Kosanović sa klupe Kruševljana podseća da je isti arbitar "bio odgovoran" i kada ih je razbio sa Borcem u Kupu Srbije (5:1).

- Pokazali smo da Zvezda i Partizan nisu nepobedivi. I umesto da čestitaju, oni omalovažavaju naš uspeh. Umesto da budu nosioci srpskog fudbala, čelnici crveno-belih ga urušavaju. Pa njihovi fudbaleri i fudbaleri Partizana su više na zemlji, tražeći prekršaje nego što driblaju. Bolje da ih nauče da igraju umesto što padaju. Onda im je kriv sudija, a upravo su arbitri navlačili na njihovu stranu. Ponašaju se kao da niko ne sme da ih pobedi, kao da je nenormalno kada izgube - oštar je Kosanović u razgovoru za Srpski telegraf.

Iskusni trener, međutim, nikada nije krio simpatije prema crveno-belima, ali je i te kako umeo da Zvezdi uzme skalp. Uspeo je to sa Borcem, Novim Pazarom, Vojvodinom i sada sa Napretkom. Seriju je započeo još u šampionskoj sezoni "lala", 1988/89, kao funkcioner kluba (3:1), a onda je nastavio i u prvim sezonama lige SRJ.

- Jedini sam trener koji je savladao crveno-bele sa četiri različita kluba, a moglo je biti i sa petim da nas nisu pokrali kada sam bio na klupi Radnika (2:1). Nema tu tajnog recepta. Protiv Zvezde morate da igrate, da se borite, da je pritiskate. I ne samo nju već tako morate protiv svih klubova koji su objektivno veći od vas. Da im pokažete zube, a ako se povučete, samo je pitanje kada ćete primiti prvi gol, a onda kola kreću nizbrdo i nema nazad. To prenosim svojim momcima i to daje rezultat - objasnio je Kosanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading