HRVAT JE OSVOJIO SVE!

Autor:

Sport

03.12.2018

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić je nakon nagrada od Uefe za najboljeg igrača Evrope i FIFA za najboljeg igrača sveta ("The Best") dobio i nagradu renomiranog francuskog lista "France Football" za najboljeg fudbalera na planeti u godini na izmaku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Modrić na dodeli

Modrić je tako prekinuo dominaciju Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, koji su se zaključno sa 2008. godinom pa do minule smenjivali u osvajanju "Zlatne lopte".

Rikardo Kaka je poneo laskavu nagradu još 2007. godine, od tada su je osvajali Mesi i Ronaldo, a najbolji je za 2018. godinu Luka Modrić.



Vezista madridskog Reala je na klupskom nivou uzeo po treći put zaredom trofej u Ligi šampiona, odveo je reprezentaciju Hrvatske u finala Mundijala u Rusiji, a i sam je proglašen za najboljeg igrača planetarne smotre. Drugo mesto pripalo je čoveku koji je "Zlatnu loptu" osvojio u minule dve godine, Kristijanu Ronaldu, dok je treći reprezentativac Francuske i napadač madridskog Atletika Antoan Grizman. Četvrti je Kilijan Mbape, dok peto mesto pripalo Lionelu Mesiju. Portugalac i Argentinac se, kao što je i najavljivano, nisu pojavili na dodeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading