DERBI PRVENSTVA U SAKULAMA: Šampion može biti samo jedan - ko će nakon meča biti na korak do pehara?!

Autor:

Sport

19.04.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno je jedno, niko neće "paziti" remi.

DERBI PRVENSTVA U SAKULAMA: Šampion može biti samo jedan - ko će nakon meča biti na korak do pehara?!

Foto: FK Borac Sakule

U okviru 20. kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad) ekipa Borca iz Sakula ugostiće sastav Tempa iz Sefkerina, utakmica je zakazana za nedelju, 21. april sa početkom od 16 časova i 30 minuta.

Republika

Ova dva kluba prošle sezone vodila su bitku u nižem rangu za plasman u trenutnu ligu, na kraju je Tempo bio šampion, dok je Borac sa druge pozicije stigao do prelaska u Drugu južnobanatsku ligu. U aktuelnom prvenstvu opet su isti klubovi akteri borbe za najviši plasman.

Trenutno je Tempo prvi na tabeli sa 40 osvojenih bodova, dok je tim iz Sakula sa jednim bodom manje na drugoj poziciji. Šampion ide direktno u PFL Pančevo, dok će drugoplasirani to pokušati da ostvari preko baraža. Oba ovosezonska duela ovih klubova završena su remijem (4:4 i 1:1), ali je sada ulog najveći do sada, jer može da odluči u čije će vitrine otići pehar.

Republika

Foto: FK Potisje Knićanin

Stadion Borca

Dalibor Jakišić, trener Tempa je u najavi meča poručio:

- Liga je dosta izjednačena, svako svakog može da pobedi, mi idemo na tri boda kao i svake nedelje, dajemo svoj maksimum i gledamo da napredujemo ka cilju, a to je plasman u viši rang takmičenja. Očekuje nas dobra i zanimljiva ekipa, vredno i naporno smo radili i ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice rezultat neće izostati. 

Nasuprot Jakišića u nedelju će se naći trener Nenad Rosulj, koji sa klupe predvodi Borac, on je povodom tog okršaja poručio:

- Nismo bili na nivou u prethodnom periodu, što je dovelo do promene na liderskoj poziciji, koju smo prepustili upravo našem nedeljnom rivalu. Ekipa i dalje ima momentum, što se oslikava i kroz treninge na kojima je prisutno oko 20-tak igrača. Imamo nekoliko povređenih igrača koji neće biti u protokolu, ali mislim da imamo dovoljno kvaliteta da nadomestimo njihov izostanak. Očekujem veliki broj navijača oba kluba i jedan pravi fudbalski spektakl, pa neka bolji pobedi. 

Borac (Sakule) - Tempo (Sefkerin)

Nedelja, 21. april od 16.30

Stadion "Sveti Nikola" u Sakulama

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading