PORAZ LIDERA JE ISKORIŠĆEN NA PRAVI NAČIN: Nakon Feketića prvo mesto na tabeli ima jedinstvenog "korisnika"!

Autor:

Sport

17.04.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za šampionski pehar dobija potpuni novi izgled.

PORAZ LIDERA JE ISKORIŠĆEN NA PRAVI NAČIN: Nakon Feketića prvo mesto na tabeli ima jedinstvenog "korisnika"!

Foto: www.profimedia.rs

U okviru 22. kola PFL-a Subotice ekipa Jadrana iz Feketića ugostila je sastav Tomislavca, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije, dok su gosti bili na deobi prvog mesta u ligi.

Republika

Tim iz Feketića je na šest prolećnih mečeva osvojio osam bodova (2-2-2), dok su domaći bili na maksimalnih 18, odnosno na 11 ligaških vezanih pobeda, što je ih dovelo do borbe za lidersku poziciju.

Od samog starta meča gosti su bili konkretniji, opasniji po gol, ali su ipak domaći stigli prvi do prednosti. Nakon niza grešaka u odbrani, Nikola Bobić je uspeo da pošalje loptu u mrežu Onhausa, 1:0 za Jadran na isteku devetog minuta.

Nisu pali fudbaleri Tomislavca, nastavili su sa kreiranjem akcija pred golom rivala, ali su do izjednačenja stigli tek pred sam odlazak na odmor. Posle kratkog duplog pasa Nemanja Tresiglavić izašao je sam ispred golmana domaćih, i uspeo je da ga savlada, 1:1.

Republika

Foto: FK Tomislavci

"Novi" lider

Već na samom startu drugog dela gotovo identična akcija kao kod prvog gola gostiju, Tresiglavić svojim drugim pogotkom preokreće rezultatu korist svog tima, 2:1. Ubrzo nakon toga Miranović je dobio direktan crveni karton, pa je Jadran ostao sa deset igrača u polju, što je olakšalo posao rivalu.

I pored šansi za nove pogotke, isti su viđeni tek u nadoknadi vremena i to od strane rezervista. Mario Novaković je na isteku 91. minuta pogodio za 3:1, dok je samo koji minut kasnije njegov "kolega" sa klupe, Danijel Krvavac postavio konačnih 4:1.

Jadran (Feketić) - Tomislavci 1:4 (1:1)

Jadran: Đorđević, Goljić (od 62' Ilić), Miranović, Martinović, Laban, Žmukić, Glendža (od 46' Radulović), Spremo (od 72' Martinović), Vukotić (od 55' Čeke), Bobić, Balać (od 55' Matković)

Tomislavci: Onhaus, Došlov, Nedić, Tresiglavić, Majkić, Barna (od 71' Ivančević), Duljaj (od 53' Šarić), Milovanović (od 71' Krvavac), Jakab (od 54' Novaković), Bakić (od 83' Kosanović), Sivčević

Ovim trijumfom, i usled poraza Iskre, sastav Tomislavca je izbio na prvo mesto na tabeli, koje sada drži samostalno, uz tri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca. U sledećem kolu lider opet gostuje, ovoga puta Jedinstvu (Srpski Krstur), dok sastav iz Feketića ide na noge Udarniku iz Višnjevca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading