DŽELAT DŽELATOVIĆ: Iskusni fudbaler vodio lidera do ubedljivog trijumfa - u Ćupriji se brojalo do 11!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.04.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško je i pobrojati golove...

DŽELAT DŽELATOVIĆ: Iskusni fudbaler vodio lidera do ubedljivog trijumfa - u Ćupriji se brojalo do 11!

Foto: FK Morava 1918 Ćuprija

Godinama unazad fudbaleri Morave 1918 iz Ćuprije vode veliku borbu za povratak u istočnu grupu srpskoligaškog karavana u kojoj su se poslednji put takmičili u sezoni 2012/13, ali se čini da je konačno došao trenutak za ostvarenje decenijskog sna.

 

U ovom momentu sastav iz Ćuprije sa skorom od 18 pobeda i tri remija ima čak deset bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta Temnić 1924 iz Varvarina i teško je zamisliti da će ovosezonska prilika biti propuštena.

I pored činjenice da je Morava 1918 za protivnika u 22. kolu Zone Zapad imala ekipu koja vodi grčevitu borbu za opstanak, Blagotin iz Poljne, teško da je bilo ko mogao da poveruje da će stotinak ljubitelja fudbala prisustvovati goleadi koja se retko dešava.

Naime, tokom prvog poluvremena Morava 1918 je preko Predraga Dželatovića, Miloša Stanisavljevića i Mateje Ristića stigla do četiri gola prednosti, da bi kanonada usledila u nastavku meča. Za nešto više od 35 minuta, čak sedam puta su matirali Mladena Markovića, a treba napomenuti da je rezultat mogao biti i ubedljiviji da je mladi osamnaestogodišnji Veljko Jolić u 88. minutu realizovao jedanaesterac.

Foto: FK Morava 1918

Srpskoligaški fudbal se vraća u Ćupriju

 

- Zona Zapad, 22. kolo:

Morava 1918 (Ćuprija) - Blagotin (Poljna) 11:0 (4:0)

Strelci: P. Dželatović 13`, 25`, 59`, 82`, M. Stanisavljević 16`, 48`, M. Ristić 41`, M. Stanković 66`, N. Srbinović 73`, M. Todorović 77`, D. Alempijević 85`

Stadion: Gradski stadion, Ćuprija

Gledalaca: 100

Sudija: Stefan Stojanović

Morava 1918 (Ćuprija): Kovačević, Polovina (D. Stanković), Ristić (Alempijević), Stanisavljević, Srbinović, Todorović, Cvijović (M. Stanković), Dželatović, Ilić, Radosavljević, Jolić.

Blagotin (Poljna): M. Marković, Stanojković, Milojević (Milošević), Radivojević, Đokić, Palurović, Danilović (Radovanović), I. Marković, Nikolić, Radosavljević, Maljković.

Ekipa Morave 1918 pohod na šampionski pehar nastavlja narednog vikenda kada je na programu derbi u Resavici protiv ekipe Rembasa, dok će Blagotin na svom terenu dočekati drugoplasirani Temnić 1924 iz Varvarina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading