TITULA OTPLOVILA NIZ TAMIŠ: Pančevci šokirali lidera - crveno-beli ostaju bez već viđenog šampionskog pehara?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.04.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri kruga pakla lidera šampionata...

TITULA OTPLOVILA NIZ TAMIŠ: Pančevci šokirali lidera - crveno-beli ostaju bez već viđenog šampionskog pehara?

Foto: GFK Sloven Ruma

Fudbalerima GFK Slovena iz Rume očigledno aprilsko sunce ne prija, s obzirom da su nakon dva remija u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala (OFK Kikinda 2:2 i Podunavac Elemir 3:3), doživeli i prvi prolećni rezultatski neuspeh.

 

Nakon punih pet i po meseci satav iz Rume napušta teren pognutih glava i to verovatno u momentu kada je malo ko očekivao da će se to dogoditi.

Došli su Rumljani u Pančevo na megdan ekipi Dinama 1945 sa jasnom namerom da osvoje tri boda kojima bi se vratili na lidersku poziciju sa koje su se u poslednja 24 časa "šepurili" fudbaleri Železničara iz Inđije, ali nakon meča u kojem je glavni sudija Srđan Tanović imao pune ruke posla pokazavši sedam žutih i dva crvena kartona, nalaze se u poziciji da više ništa ne zavisi samo od njih.

Imali su gosti terensku inicijativu i posed lopte na svojoj strani, ali nikako nisu uspevali da nadmudre poslednju liniju Pančevaca, a i prilike do kojih su uspeli da stignu, nisu realizovali.

Kako je vreme odmicalo, gosti su bili sve nervozniji, tako da je u 83. minutu delilac pravde pokazao crveni karton treneru Rumljana Zoranu Vasiljeviću koji ne samo da je oštro protestvovao zbog odugovlačenja igre, već je u jednom momentu ušao i na sam teren.

Foto: Youtube.com/prinscreen/Fudbalski savez Vojvodine

Trenutak kada je trener Rumljana morao da napusti klupu usled crvenog kartona

 

I kada se to najmanje očekivalo, u jeku napada gostiju, fudbaleri pančevačkog Dinama 1945 organizuju napad koji u svom začetku nije nagoveštavao ishod kakav je viđen. Igrao se drugi minut nadoknade vremena, a na poziciji levog krila kombinovali su Vasilije Delibašić i Dejan Parađina. Nakon duplog pasa, rezervista Pančevaca, Delibašić je sa 14, 15 metara uputio lob udarac, a lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu Matije Šegavca.

Foto: Youtube.com/prinscreen/Fudbalski savez Vojvodine

Veliko slavlje Pančevaca nakon Delibašićevog pobedonosnog pogotka

 

Treba napomenuti da je do kraja susreta, takođe zbog protesta isključen i pomoćni trener ekipe iz Rume, Nedeljko Babić.

- Srpska liga Vojvodina, 23. kolo:

Dinamo 1945 (Pančevo) - GFK Sloven (Ruma) 1:0 (0:0)

Strelac: V. Delibašić u 90+2. minutu

Stadion: Gradski stadion u Pančevu

Sudija: Srđan Tanović

Žuti kartoni: A. Nikolić, V. Radisavljević (Dinamo 1945); I. Batalo, M. Popović, V. Jandrić, Z. Vasiljević-trener, R. Protić (GFK Sloven)

Crveni kartoni: Z. Vasiljević-trener, N. Babić-pomoćni trener (GFK Sloven)

Dinamo 1945 (Pančevo): Marković, Kolocka, Đošić (Malidžan), Nikolić, Blagojević, Parađina, Đošić (Obadović), Marković, Jambrušić (Delibašić), Vlahović, Radisavljević (Bojić).

GFK Sloven (Ruma): Šegavac, Radović, Lukešević (Popović), Jandrić, Batalo (Protić), Radišić, Maksimović (Stojisavljević), Marinković (Ilić), Kuljanin (Janjić), Ignjić, Savinović.

Trećim vezanim mečom bez trijumfa, GFK Sloven je prepustio čelnu poziciju na tabeli ekipi Železničara iz Inđije. "Dizelka" sada, sedam kola pre kraja prvenstvene borbe ima dva boda prednosti i svakako veliku psihičku prednost pred odlučujuće susrete.

Narednog vikenda GFK Sloven dočekuje novosadski Kabel, dok će Pančevci gostovati OFK Kikindi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading