SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Sve je gotovo - Trayal je ŠAMPION!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.04.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja sezone pokušaće da zadrže stoprocentni učinak.

SLAVLJE MOŽE DA POČNE: Sve je gotovo - Trayal je ŠAMPION!

Foto: FK Trayal

Fudbalerima kruševačkog Trayala bile su dovoljne svega 22 prvenstvene utakmice da i teoretski obezbede šampionski pehar i povratak u Prvu ligu Srbije.

 

U okviru 22. kola Srpske lige Istok, popularni "gumari" su na stadionu "Mladost" dočekali poslednjeplasiranu Žitorađu i prema očekivanju su stigli do novih bodova, iako se mora istaći da su gosti pružili priličan otpor izrazitom favoritu.

Domaćin do prednosti stiže u 21. minutu kada je Filip Đurović ušao u šesnaesterac gostiju i neometan od protivničkih defanzivaca, matirao Miloša Perića.

Foto: FK Trayal

Filip Đurović je "otključao bravu" gostiju

 

Samo 16 minuta kasnije isti igrač po drugi put trese mrežu Žitorađe. Ovoga puta najbolje se snašao nakon udarca iz ugla, da bi gosti do odlaska na odmor preko Duška Aleksića uneli neizvesnost u meč.

Potpun šok za domaćina usledio je u 58. minutu kada je Ilija Filipović poravnao rezultat, ali tri minuta kasnije Filip Đurović sa bele tačke stiže do het-trika.

Foto: FK Trayal

Sa bele tačke je razrešio sve dileme kada je u pitanju pobednik meča

 

"Tačku na i" stavio je Marko Dedijer udarcem sa dvadesetak metara, čime je i definitivno rešeno pitanje ovosezonskog šampiona.

- Srpska liga Istok, 22. kolo:

Trayal (Kruševac) - Žitorađa (Žitorađa) 4:2 (2:1)

Strelci: F. Đurović 21`, 37`, 60`(11.m), M. Dedijer 75`; D. Aleskić 40`, I. Filipović 58`

Stadion: "Mladost", Kruševac

Sudija: Mina Stanković

Žuti karton: M. Đorđević (Trayal)

Trayal (Kruševac): Stamenković, Stević (Vučić), Punoševac, Vojinović, Dukić (Mih. Ilić), Mil. Ilić (Jevtić), Đurović, Beskorvajni (Dedijer), Simić, Milenković (Đorđević), Gogić.

Žitorađa (Žitorađa): Perić, Stanojković, Kostić, Krivokapić, Dinić, Janković, Filipović (Ilić), Đorđević, Aleksić, Todorović (Burgić), Kostadinović (Stanković).

Ovim trijumfom "gumari" su stigli do nedostižne bodovne prednosti i šampionskog pehara koji ih već sada promoviše u novog/starog člana prvoligaškog karavana. Do kraja takmičarske sezone ostalo je još osam mečeva, a prvo naredno iskušenje Trayal će imati narednog vikenda kada će gostovati Timočaninu u Knjaževcu.

Ekipa Žitorađe se pokazala u dobrom svetlu na gostovanju u Kruševcu, a ukoliko nastave sa ovakvim partijama i opstanak se ne može smatrati nemogućom misijom. Narednog vikenda u Žitorađi će gostovati ekipa Vlasine iz Vlasotinca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading