PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA: Odluka disciplinskih organa je preinačena - BODOVI SU VRAĆENI!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.04.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, ili ne?

PRAVDA JE SPORA, ALI DOSTIŽNA: Odluka disciplinskih organa je preinačena - BODOVI SU VRAĆENI!

Foto: GFK Sloboda Užice

GFK Sloboda

Fudbaleri užičke GFK Slobode u okviru 27. kola Prve lige Srbije gostovali su u prestonici gde su se sastali sa novobeogradskim Radničkim u meču koji je imao veliki značaj za obe ekipe kada je u pitanju borba za opstanak.

 

Gosti sa stadiona "Radomir Antić" stigli su do minimalnog trijumfa rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Vladimir Silađi u 27. minutu, ali time meč nije i okončan.

Naime, direktor takmičenja Prve lige Srbije, Aleksandar Pivić samo par dana nakon navedenog duela, obavestio je javnost da se meč registruje službenim rezultatom 3:0 u korist popularnih "majstora", a u obrazloženju odluke stoji da je utakmicu na terenu proveo je igrač sa brojem 26, koji uopšte nije bio u protokolu, barem ne pod tim brojem.

Međutim, rukovodstvo užičkog kluba je nadležnim organima uputilo žalbu, a odluka disciplinaca bila je brza:

- Kako je bilo i očekivano Komisija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije usvojila je žalbu našeg kluba na prvostepenu presudu čime su pošteno osvojeni bodovi na terenu vraćeni pobedniku susreta Radnički Novi Beograd - GFK Sloboda Užice. Ova pravedna i ispravna odluka biće dodatni podsticaj našim igračima i navijačima da sutra u 16 časova svom snagom krenu na beogradski Grafičar - istakli su Užičani u kratkom saopštenju.

 

 

Nakon navedene odluke Užičani su "preskočili" na tabeli prvoligaškog karavana novosadsku Mladost GAT i sada sa ukupno 32 osvojan boda, nalaze se na samo dva koraka iza gornjomilanovačkog Metalca koji se nalai na poziciji koja obezbedđuje opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

Meč poslednjeg 30. kola ligaškog dela u kojem GFK Sloboda dočekuje RFK Grafičar, igra se na užičkom stadionu "Radomir Antić" u subotu 13. aprila sa početkom od 16 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading