RASPORED TAKMIČENJA JE POZNAT: Biće pakleno - evo kada startuje novi šampionat!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.04.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je doneta, u prvenstvene borbe ulazi se ranije nego u aktuelnoj sezoni.

RASPORED TAKMIČENJA JE POZNAT: Biće pakleno - evo kada startuje novi šampionat!

Foto: Facebook.com/Srbijasport.net

Prva liga Srbije za sezonu 2023/24 ulazi u samu završnicu. U vikendu pred nama odigraće se mečevi poslednjeg 30. kola ligaške faze takmičenja, a zatim će klubovi kroz plej-of i plej-aut tražiti ostvarenje svojih primarnih ciljeva.

 

Uoči odlučujućih 90 minuta prvoligaškog fudbala, poznata su imena pet od osam učesnika plej-ofa. U doigravanje za šampionski pehar i plasman u najviši stepen srpskog klupskog fudbala, već su se plasirali OFK Beograd, Jedinstvo sa Uba, Tekstilac iz Odžaka, Smederevo 1924 i Inđija Toyo Tires, dok će se za preostala tri mesta ravnopravno boriti četiri ekipe koje u ovom momentu imaju izjednačeni bodovni učinak, po 41 bod.

U konkurenciji šabačke Mačve, RFK Grafičara, sremskomitrovačkog Radničkog i leskovačke GFK Dubočice, jedan klub će morati da se pomiri borbom za opstanak koja sledi u plej-autu.

Međusobnih duela navedenih ekipa u poslednjoj takmičarskoj rundi nema, ali se može reći da je u blagoj prednosti ekipa Mačve iz Šapca koja jedina poslednji meč igra na svom terenu, ali se mora istaći da će za protivnika imati apsolutnog lidera, ekipu OFK Beograda, što im svakako ne garantuje osvajanje bodova.

Sa druge strane, GFK Dubočica gostuje na Ubu, RFK Grafičar ide na noge užičkoj GFK Slobodi, doć će Sremskomitrovčani krenuti put Smedereva, tako da je jedino izvesno da ćemo prisustvovati velikoj neizvesnosti u kojoj će ljubitelji fudbala širom Srbije imati prilike da uživaju.

Foto: FK Mačva Šabac

Šapčani će jedini na svom stadionu u poslednjem kolu voditi bitku za plasman u plej-of

 

I dok se klubovi pripremaju za odlučujuće bitke, Zajednica klubova Super i Prve lige već je obelodanila kalendar takmičenja za narednu, 2024/25 sezonu. Sistem takmičenja se ne menja. Ukupno 16 prvoligaša će ući u borbu za bodove i nakon 30 prvenstvenih kola liga se deli na po osam ekipa koje će se boriti za titulu (osam prvoplasiranih) i opstanak (ostatak ekipa plasiranih od 9. do 16. mesta).

Za razliku od sezone 2023/24 koja je startovala 5. avgusta prethodne godine, novo prvenstvo startuje tri dana ranije, 2. avgusta 2024. godine.

Naravno o učesnicima je u ovom momentu teško govoriti, ali se na osnovu dosadašnjh ostvarenja može istaći da će novi prvoligaš biti surdulički Radnik kojeg u ovom momentu od baraža za opstanak deli čak 15 bodova, dok će ime drugog kluba biti poznato tek nakon poslednjih prvenstvenih utakmica.

Kada je reč o srpskoligaškom karavanu, već sada je izvesno da će član Drugog stepena takmičenja postati kruševački Trayal (Srpska liga Istok), u vojvođanskoj grupi bitku vode GFK Sloven iz Rume i Železničar iz Inđije, Zemun i Teleoptik su jedini kandidati iz prestoničke grupe, dok samo sitnice dele čačanski Borac 1926 da se kroz zapadnu grupu srpskoligaškog karavana domogne Prve lige.

Svakako, finiš aktuelne sezone doneće velika uzbuđenja...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading