POVRATAK U BUDUĆNOST: Slavni srpski klub se vraća na veliku scenu - dve decenije su protekle od kako je nestao sa fudbalske mape!? (ANKETA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.04.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja će obradovati ljubitelje fudbala u gradu na Begeju.

POVRATAK U BUDUĆNOST: Slavni srpski klub se vraća na veliku scenu - dve decenije su protekle od kako je nestao sa fudbalske mape!? (ANKETA)

Foto: Facebook.com/TIFO Network

Fudbalski klub Proleter iz Zrenjanina bio je i član elitnog ranga fudbala u nekadašnjoj SFR Jugoslaviji, da bi u poslednjoj deceniji XX veka pored činjenice da je redovno nastupao u Prvoj ligi SR Jugoslavije, svojim ostvarenjima u nacionalnom šampionatu sebi obezbedio i izlazak na međunarodnu scenu.

 

Naime, lta 1997. godine Zrenjaninci su učestvovali u Intertoto kupu gde su odmerili snagu sa ruskom Lokomotivom iz Nižnjeg Novgoroda, turskim Antalijasporom, slovenačkim Publikumom iz Celja i Makabi Haifom iz Izraela.

Ekipa sa "Karađorđevog parka" je zabeležila jednu pobedu, isto toliko remija i dva poraza, tako da su grupno takmičenje okončali na četvrtoj poziciji.

Međutim, druga decenija XXI veka dovela je do rezultatskih, ali i finansijskih problema, tako da je FK Proleter iz Zrenjanina zvanično 11. decembra 2005. godine, prestao da postoji.

Već gotovo dve decenije u gradu na Begeju tinja nada da će se njihovo sportsko i fudbalko ljubimče vratiti na veliku scenu, a čini se da je taj trenutak i došao.

Naime, početkom ovof meseca, drugi zrenjaninski klub, ekipa Radničkog izabrala je na Skupštini novo rukovodstvo koje će rukovoditi klubom do okončanja aktuelne sezone. Istovremeno j najavljeno da će se tokom leta organizovani svečana sednica na kojoj će FK Radnički promeniti svoje ime što je kod mnogih zaljubljenika u fudbalsku igru, dovelo do nostalgičnih verovanja da će Proleter ponovo postati epicentar zbivanja u gradu.

FK Radnički iz Zrenjanina je klub koji je osnovan sada već davne 1919. godine. Trenutno se takmiči u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana, a u aktuelnoj sezoni sa skorom od devet pobeda, šest remija i sedam poraza zauzima visoku petu poziciju na tabeli.

Foto: Instagram.com/gardenbgd

Proleter se vraća na "Karađorđev park"?

 

Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će zaista Proleter od naredne jeseni svoje protivnike dočekivati na legendarnom stadionu "Karađorđev park" koji je nedavno u potpunosti rekonstruisan.

 

BONUS VIDEO;

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading