SAN POSTAJE JAVA: U planu su veliki infrastrukturni radovi - šest faza rekonstrukcije stadiona! Crveno-beli se pripremaju za ellitu! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.04.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klupska uprava mora svojim radom da isprati ostvarenja fudbalera na terenu.

SAN POSTAJE JAVA: U planu su veliki infrastrukturni radovi - šest faza rekonstrukcije stadiona! Crveno-beli se pripremaju za ellitu! (FOTO)

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbaleri ubskog Jedinstva kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja u okviru Prve lige Srbije za sezonu 2023/24. nalaze se na drugoj poziciji, mestu koje po okončanju plej-ofa direktno vodi u viši takmičarski rang, Superligu Srbije.

 

Crveno-beli sa stadion "Dragan Džajić" tokom dosadašnje sezone ostvarili su skor od 14 pobeda, sedam remija i osam poraza i u ovom momentu imaju 12 bodova manje u odnosu na neprikosnovenog lidera, OFK Beograd, ali ono što je mnogo važnije, nalaze se na korak ispred Tekstilca iz Odžaka i dva u odnosu na Smederevo 1924 i Inđiju Toyo Tires.

Svi ljubitelji fudbala na Ubu se nadaju da će njihovi ljubimci već naredne jeseni krenuti u istoriju superligašku borbu, a kako bi se navedeno i ostvarilo, neophodno je da se poboljšaju infrastrukturni uslovi na stadionu, a kako su iz kluba naveli, rekonstrukcija uskoro kreće i biće obavljena u šest faza:

- Faza 1:

Izgradnja nove upravne zgrade sa svlačionicama i pratećim sadržajima, uz ukupno sedam soba za smeštaj igrača, koja će se nalaziti na mestu današnjeg asfaltnog terena na severnoj strani stadiona.

- Faza 2:

"Umivanje" zapadne tribine koja je već sada natkrivena i u potpunosti uređena i rušenje nekadašnjeg ugostiteljskog objekta na gradskom stadionu. Stara upravna zgrada sa svlačionicama će biti rekonstruisana uz promenu namene objekta.

- Faza 3:

Kompletna rekonstrukcija i pokrivanje istočne tribine uz izgradnju sanitarnih čvorova za gledaoce.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Ovako će teći rekonstrukcija stadiona "Dragan Džajić"

 

- Faza 4:

Rešavanje dugogodišnjih problema zadržavanja atmosferske vode na južnoj strani fudbalskog terena, u neposrednoj blizini sadašnje svlačionice.

- Faza 5:

Rekonstrukcija fudbalskog terena, postavljanj potpuno nove prirodne trave sa drenažnim sistemom (u razmatranju je i postavljanje sistema za grejanje terena, koji u Srbiji trenutno imaju samo tri kluba)

- Faza 6:

Postavljanje reflektora za noćno odigravanje utakmica. Faza od koj će rekonstrukcija verovatno i krenuti.

Kako su u klubu istakli, sve navedene faze su međusobno nezavisne i mogu se istovremeno obavljati, a realizacija će se vršiti po unapred utvrđenoj dinamici.

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, u poslednjem 30. kolu ligaškog dela, Jedinstvo dočekuje leskovačku GFK Dubočicu, nakon čega startuje plej-of, a u zavisnosti od rezultata protiv Leskovčana, Ubljani bi u doigravanje za titulu trebali da uđu mečom protiv OFK Beograda na Omaldinskom stadionu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading