DEFINITIVNO: Trofej kupa Srbije ovog proleća ne stiže na Topčidersko brdo! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.04.2024

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon četiri godine pehar napušta srpsku prestonicu.

DEFINITIVNO: Trofej kupa Srbije ovog proleća ne stiže na Topčidersko brdo! (FOTO GALERIJA)

Foto: star sport

U sredu 10. i četvrtak 11. aprila na programu su mečevi četvrtfinala Kupa Srbije za sezonu 2023/24, a nakon mečeva u Beogradu (igraj use tri duela) i Kragujevcu, biće poznata imena četiri kluba koja će se 24. aprila boriti za plasman u veliko finale.

 

Prema ranijoj odluci Fudbalskog saveza Srbije, poznato je da će direktna borba za prestižni pehar biti odigrana 23. maja, a sada je krovna organizacija nacionalnog fudbala odlučila i na kom stadionu će biti odigran jedan od najvažnijih mečeva srpskog klupskog fudbala.

Veliko finale odigraće se na velelepnom sportskom objektu u Loznici. Postojala je dilema da li će "Lagator" biti domaćin poslednje kup utakmice u aktuelnoj sezoni i ukoliko plasman u finale obezbede Crvena zvezda i Partizan, a odluka je sada konačna. Pod uslovom da Večiti rivali u direktnom duelu odlučuju o osvajaču trofeja, navedeni meč će biti odigran na novom "Lagatoru".

 

Treba podsetiti da je poslednji put finalna utakmica Kupa Srbije odigrana van prestonice u sezoni 2019/20. Tada su o nosiocu trofeja odlučivali beogradski Partizan i novosadska Vojvodina, a na stadionu "Čair" u Nišu, ekipa iz "srpske Atine" je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 2:2 - 4:2.

Poslednje tri finalne utakmice Kupa Srbije odigrane su na stadionu "Rajko Mitić", a u sva tri slučaja slavila je Crvena zvezda koja je dva puta bila bolja od komšija iz Humske, dok su prethodne sezone nakon preokreta slavili nad Čukaričkim, rezultatom 2:1.

Od osamostaljenja Srbije, finalni mečevi najmasovnijeg takmičenja pored dva stadiona na Topčiderskom brdu, odigrani su i u Kruševcu (2011/12), Gornjem Milanovcu (2015/16), Surdulici (2017/18) i već pomenutom Nišu (2019/20).

- Parovi četvrtfinala Kupa Srbije u sezoni 2023/24:

Partizan (Beograd) - Voždovac (Beograd); sreda, 10. april u 15h

Čukarički (Beograd) - Vojvodina (Novi Sad); sreda, 10. april u 17h

Crvena zvezda (Beograd) - OFK Vršac (Vršac); sreda, 10. april u 19h

Radnički 1923 (Kragujevac) - Novi Pazar (Novi Pazar); četvrtak, 11. april u 16h

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading