GORELO JE "SUŠIČKO BRDO": Istinski spektakl - južnoamerička atmosfera obeležila veliki derbi! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.04.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užitak kakav se retko viđa i na utakmicama mnogo viših takmičarskih rangova.

GORELO JE "SUŠIČKO BRDO": Istinski spektakl - južnoamerička atmosfera obeležila veliki derbi! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Sušica 1929

Odavno je poznato da navijači Fudbalskog kluba Sušica 1929 neretko priređuju pravu južnoameričku atmosferu tokom mečeva svojih ljubimaca i neretko se ljubitelji fudbala pitaju kako bi "Sušičko brdo" izgledalo da se ovaj sastav takmiči u nekom do elitnijih takmičarskih rangova.

 

Prethodnog vikenda, u derbi meču 17. kola Treće lige Kragujevca, odigran je veliki derbi u kojem je Sušica 1929 dočekala aktuelnog lidera, ekipu Šumadije iz Čumića.

I pored činjenice da su gosti bili apsolutni favoriti, Kragujevčani su uspeli da stignu do jednog boda. Domaćin je poveo već u devetom minutu pogotkom Đorđa Simića i minimalnu prednost je ljubomorno čuvao sve do 95. minuta kada je mrežu Andreja Joksića uspeo da zatrese Marko Jakovljević čime su fudbaleri Šumadije uspeli da se zadrže na liderskoj poziciji, ali u ovom momentu drugoplasirana ekipa Kremenca iz Rogojevca je bodovno izjednačena.

Ono što je navedeni duel obeležilo, jesu navijači domaće ekipe, a nakon meča povodom svega viđenog i doživljenog, javnosti se obratilo u klupsko rukovodstvo koje je u saopštenju istaklo:

- Zahvalili bi se nama najvernijim navijačima kako iza gola, tako i sa strane (starijoj i mladoj ekipi "Plavih Anđela", koji su zajedno bili naš 12 igrač tokom čitave utakmice kao i svi ostali kojima je Sušica 1929 u srcu) na bodrenju svih 90 minuta. Kao i mladim "anđelima", koji su uz dimove i ostalu pirotehniku kao i gromoglasnu pesmu napravili atmosferu za pamćenje i davali nam vetar u leđa.

 

Istovremeno su sa javnošću podelili i utiske sa same utakmice:

- Iako su nas sekunde meča delile od proslave tri boda u ovom derbiju, povrede naših igrača skrenule su pažnju sa bilo kakvog fudbala i bilo kakvog rezultata. Podrška za našeg čuvara mreže Andreju Joksića i Petra Stamenkovića.

Kada je reč o nastavku takmičarske sezone, ekipu Sušice 1929 narednog vikenda očekuje gostovanje u Stragarima gde će se sastati sa ekipom Azbesta 1927 i za očekivati je da će "Plavi anđeli" podržati svoje ljubimce i na predstojećem gostovanju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading