PREUZEO JE "VRUĆ KROMPIR" U RUKE: Mladom stručnjaku povereno kormilo "kamiondžija"! Hoće li šok terapija dati rezultat?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.04.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred njim je (ne)moguća misija.

PREUZEO JE "VRUĆ KROMPIR" U RUKE: Mladom stručnjaku povereno kormilo "kamiondžija"! Hoće li šok terapija dati rezultat?

Foto: Instagram.com/Srpska liga Zapad

Nadali su se svi ljubitelji fudbala u gradu na Limu da će aktuelna sezona biti istorijska kada je u pitanju Fudbalski klub FAP iz Priboja i da će popularne "kamiondžije" već od predstojeće jeseni krenuti u borbu za prvoligaške bodove.

 

Činilo se do druge polovine meseca novembra prethodne godine da se u FAP-u sanjaju najlepši mogući snovi. Dva kola pre kraja jesenjeg dela takmičenja ekipa je bila prvoplasirana na tabeli zapadne grupe srpskoligaškog karavana, u derbiju je savladan veliki rival čačanski Borac 1926, ali je onda u samo sedam dana sve "palo u vodu". Osamnaestog dana meseca novembra FAP je na svom stadionu poražen od Sloge iz Požege (0:1), da bi se na navedeni poraz nadovezao i neuspeh na gostovanju u Požarevcu gde je rezultatom 2:1 Mladi radnik 1926 upisao bodove.

Prolećna serija "kamiondžija" trajala je četiri utakmice, a zatim je došao 6. april, dan kada je Real iz Podunavaca šokirao grad na Limu ostvarivši minimalni trijumf rezultatom 1:0, čime je praktično borba za titulu i plasman u Prvu ligu Srbije, okončana.

Usled navedenog došlo je i do promene na poziciji šefa stručnog štaba, a rukovodstvo je odlučilo da poverenje u finišu sezone poveri Vladislavu Rosiću.

Reč je o mladom tridesetdevetogodišnjem stručnjaku koji u Priboj stiže iz redova Omladinca iz Zablaća koji je predvodio tokom prethodnih osam meseci.

Foto: FK FAP Priboj

Oni će pokušati da vrate "kamiondžije" na pravi put

 

- Vladislav Rosić:

Datum rođenja: 20. april 1984. godine

Mesto rođenja: Titovo Užice

Igračka karijera: Obilić (Beograd), Rudar Ugljevik (Bosna i Hercegovina), Košice (Slovačka), Voždovac (Beograd), Zemun (Zemun), Jedinstvo Bijlo Polje (Crna Gora)

Trenerska karijera: GFL Sloboda (Užice)-sportski direktor, Sloga 33 (Petrovac na Mlavi), Budućnost (Arilje), Zlatibor U-19 (Čajetina), Sloga (Bajina Bašta), Omladinac (Zablaće), FAP (Priboj)

I pored činjenice da u ovom momentu bodovni zaostatak za rivalom iz Čačka iznosi čak osam bodova, jasno je da se niko u Priboju neće odreći borbe, dok god postoji i teoretska šansa da se stigne do liderske pozicije.

Ekipu FAP-a već u sredu 10. aprila očekuje novo veliko iskušenje kada će na velelepnom stadionu "Lagator" gostovati ekipi Loznice koja je poslednjim porazom u Požarevcu, skliznula na četvrtu poziciju na tabeli,

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading