IZ ODŽAKA SE VIDI OPSTANAK: "Gatovci" šokirali kandidata za plasman u elitu - Tekstilac sam sebi zakomplikovao život!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.04.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po ko zna koji put se pokazalo da su unapred upisani bodovi, najteži za osvajanje.

IZ ODŽAKA SE VIDI OPSTANAK: "Gatovci" šokirali kandidata za plasman u elitu - Tekstilac sam sebi zakomplikovao život!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Sve je bilo spremno da se u Odžacima proslavi nova "prvenstvena trojka" i još jedan korak ka ostvarenju snova, ali se dogodilo ono što niko od 500 okupljenih ljubitelja fudbala, nije mogao ni da zamisli.

 

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka u okviru 29. kola Prve lige Srbije dočekali su novosadsku Mladost GAT, a oba rivala su želela da stignu do bodova kojima bi bili bliži željenim ostvarenjima.

Tokom prvog poluvremena golova nije bilo, ali je nastavak susreta doneo velika uzbuđenja. 

Igrao se 48. minut kada je golman Tekstilca Bojan Brać neshvatljivo pogrešio prilikom ispucavanje lopte. Do nje je stigao Đorđe Šušnjar koji je obišao i domaćeg čuvara mreže, a zatim "kao na tacni" uposlio Dragana Kokanovića kome nije bilo teško da zatrese mrežu iz neposredne blizine.

Navijači domaćeg sastava se nisu oporavili od šok gola, a usledio je novi "hladni tuš". Samo osam minuta kasnije povratna lopta sa pozicije levog krila na koju natrčava Miljan Vukadinović koji preciznim udarcem trese mrežu.

 

 

Pokušali su domaći fudbaleri da se vrate u utakmicu, a sve što su uspeli, jeste pogodak u 68. minutu. Mora se istaći da je u pitanju gol koji bi mogao da krasi i TV špice fudbalskih i sportskih emisija. Raspalio je Ivan Davidović po lopti sa nekih 18 metara iskosa sa desne strane, a lopta je završila u suprotnom gornjem uglu golmana Mladena Živkovića.

 

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - Mladost GAT (Novi Sad) 1:2 (0:0)

Strelci: I. Davidović u 68. minutu za Tekstilac; D. Kokanović u 48. i M. Vukadinović u 56. minutu za Mladost GAT

Stadion: Gradski stadion Odžaci

Gledalaca: 500

Sudija: Predrag Simić

Žuti kartoni: B. Jočić, L. Vasić (Tekstilac); M. Jokić, D. Daničić (Mladost GAT)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Davidović, Dimković, Jočić (Stanković), Kodžić (S. Stojanović), Luković (Avram), Marjanović, Marković (Čordašić), Sredojević, D. Stojanović, Vasić (Zličić).

Mladost GAT (Novi Sad): M. Živković, Drobnjak (Bugarin), Ilić, Jokić (Daničić), Kokanović, Mitošević (Babić), Šušnjar, Tanasin, Vidović (Popović), Vukadinović, Đuričin (K. Živković).

Navedenim porazom fudbaleri Tekstilca su prepustili drugu poziciju na tabeli velikom konkurentu, ubskom Jedinstvu, a priliku da se vrate na pobednički kolosek, imaće narednog vikenda kada će gostovati OFK Vršcu.

"Gatovci" su trijumfom na teškom gostovanju stigli na korak od "luke spasa". Kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja imaju samo tri boda manje u odnosu na gornjomilanovački Metalac, a priliku da uvećaju bodovnu zalihu imaće narednog vikenda kada na "GAT Arenu" stiže lazarevačka Kolubara koja je izgubila i teoretsku šansu da se plasira u plej-of fazu takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading