PRESTONICA JE UPOZNALA NOVOG ČLANA ELITE? Jedinstvo trasiralo put ka Superligi - beogradski večiti rivali će od jeseni gostovati na stadionu "Dragan Džajić"?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojeni su bodovi koji u krajnjem zboru mogu značiti i plasman u superligašku konkurenciju.

PRESTONICA JE UPOZNALA NOVOG ČLANA ELITE? Jedinstvo trasiralo put ka Superligi - beogradski večiti rivali će od jeseni gostovati na stadionu "Dragan Džajić"?

Foto: FK Jedinstvo Ub

Novobeogradski Radnički ove sezone ne beleži očekivane rezultate u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbala i već sada se popularni "majstori" mogu spremati za ponovni start u srpskoligaškoj konkurenciji, ali su u duelu sa velikim favoritom, po ko zna koji put pokazali da umeju da se odupru kvalitetnijim ekipama.

 

Na stadionu "kaj Studenjaka" oko 500 ljubitelja fudbala ispratilo je gostovanje ubskog Jedinstva koje je na kraju, nakon velike borbe ipak uspelo da stigne do važnih bodova kojima su se probili na drugu poziciju na tabeli koja direktno omogućava plasman u Superligu Srbije.

Neprikosnoveni tandem Kvaku Karikari - Ibrahim Zubairu je kreirao prvi pogodak crveno-belih. Karikari je iskoristio nesmotrenost domaćih defanzivaca, ukrao loptu, stuštio se po desnom krilu i uputio idealan centaršut, a Zubairi je ostalo samo da se "pokloni" i smesti loptu u mrežu. Igrao se 16. minut.

Sedam minuta kasnije neverovatnu greška odbrane Ubljana koju je iskoristio Ikporo Kenedi i rezultat je izjednačen.

U nastavku meča momci u crveno-beloj sportskoj opremi svim silama su krenuli ofanzivno ka golu domaćina i takva igra im se isplatila u 73. minutu kada je mrežu Mateje Maslarevića, preciznim udarcem po zemlji iskosa sa desne strane zatresao Danilo Miladinović.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Ubljani nose bodove iz prestonice

 

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - Jedinstvo (Ub) 1:2 (1:1)

Strelci: I. Kenedi u 23. minutu za Radnički; I. Zubairu u 16. i D. Miladinović u 73. minutu za Jedinstvo

Stadion: "kraj Studenjaka", Novi Beograd

Gledalaca: 500

Sudija: Marko Mihajlović

Žuti kartoni: M. Škorić (2), O. Đurić, L. Stojanović, A. Ćurčić (Radnički); N. Doderović, Đ. Mitić (Jedinstvo)

Crveni karton: M. Škorić (Radnički)

Radnički (Novi Beograd): Maslarević, Nedeljković, Matejević, Nuredini (Đurković), Škorić, Pešić, Stojanović, Đokić (Hrnjaz), Đurić (Ćurčić), Kenedi (Lukić), Ilić (Koca).

Jedinstvo (Ub): Dubljanić, Golubović, Milićević, Miladinović (Miljanović), Doderović, Pivaš, Denić (Stojanović), Paić, Zubairu (Andrić), Dmitrić (Mitić), Karikari (Radivojević).

Fudbaleri Jedinstva će na svom stadionu na Ubu u poslednjem kolu ligaškog takmičenja ugostiti leskovačku GFK Dubočicu, dok će popularni "majstori" gostovati Inđiji Toyo Tires.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading