SADA JE VEĆ IZVESNO: Nekadašnji predstavnik Srbije na međunarodnoj sceni, sve dublje tone! Na Banjici će se igrati zonski fudbal?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teorija i dalje postoji, ali...

SADA JE VEĆ IZVESNO: Nekadašnji predstavnik Srbije na međunarodnoj sceni, sve dublje tone! Na Banjici će se igrati zonski fudbal?

Foto: FK Rad

U vikendu za nama odigrana je 21. takmičarska runda u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana, a jedan od značajnijih duela odigran je na banjičkom stadionu "Kralj Petar I" gde je ekipa Rada dočekala Jedinstvo iz Surčina.

 

I dok se Surčinci nalaze daleko od opasne zone, navedeni duel je za popularne "građevinare" bio je možda i ključni u eventualnoj borbi za opstanak, ali oko 200 ljubitelja fudbala nije imalo priliku da se raduje pozitivnom ostvarenju svog tima.

Gosti su na Banjicu došli sa jasnom željom da prošlonedeljni trijumf nad PKB-om iz Padinske Skele (4:0), overe još jednom pobedom i u tome su uspeli. 

Od prvog zvižduka sudij Srđana Novakovića, momci u belo-crvenoj sportskoj opremi zagospodarili su terenom, a prvu izglednu priliku imao je Dušan Matović u 11. minutu, ali je njegov udarac sa 13, 14 metara u tom momentu bio neprecizan. Ipak, samo sedam minuta kasnije isti igrač je, sa istog mesta, bio daleko precizniji i mreža Luke Martinovića se zatresla.

Rezultatska prednost gostiju nije promenila stanje na terenu. Gosti su i dalje napadali, ređali prilike koje nisu uspeli da realizuju i pretoče u ubedljiviju prednost, dok je domaćin svoju prvu šansu stvorio tek desetak minuta pre kraja meča kada je Pavle Popesković iz izgledne prilike, nakon udarca glavom, samo uzdrmao okvir gola golmana Alekse Marjanovića.

Foto: FK Jedinstvo Surčin

I ovoga puta je sačuvao svoju mrežu - Aleksa Marjanović golman Surčinaca

 

- Srpska liga Beograd, 21. kolo:

Rad (Beograd) - Jedinstvo (Surčin) 0:1 (0:1)

Strelac: D. Matović u 18. minutu

Stadion: "Kralj Petar I", Beograd

Gledalaca: 200

Sudija: Srđan Novaković

Žuti kartoni: R. Hebilji, K. Pantazis, L. Sandulović (Jedinstvo)

Crveni karton: D. Mitić-pomoćni trener (Rad)

Rad (Beograd): Martinović, Radošević (Bojović), Petijević, Virijević (S.Rupar), Trkulja (Goločevac), Bezarević, Nenadović, Repac, Popesković, Panev, Samardžija (Panić).

Jedinstvo (Surčin): Marjanović, Živković, Matović, Pantazis, Stanić (Maksimović), Mitrović, Vranešević (Sandulović), Puzović, Broćeta (Ranković), Vuković (Kovač), Hebilji (Mićić).

Nakon ovog susreta ekipa Rada se i dalje nalazi na samom začelju tabele sa svega sedam osvojenih bodova i već sada se sa velikom sigurnošću može istaći da će "građevinari" od naredne jeseni biti članovi Beogradske zone i pored činjenice da teoretski šanska za opstanak, postoji.

U narednom kolu Rad gostuje Zvezdari na Bulbulderu, dok će Jedinstvo na svom stadionu u Surčinu pokušati da nastavi seriju uspeha u meču protiv lidera, ekipe Zemuna.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading