KORAK IH DELI OD OSTVARENJA CILJA: Na Marakani domaćin autogolom u nadoknadi vremena spasao bod - sledi 90 minuta odluke!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.04.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostvaren je remi koji za obe ekipe znači produžetak nade...

KORAK IH DELI OD OSTVARENJA CILJA: Na Marakani domaćin autogolom u nadoknadi vremena spasao bod - sledi 90 minuta odluke!

Foto: RFK Grafičar

Dve ekipe koje u poslednjih pet prvenstvenih mečeva imaju identičan ostvareni skor, a koje se ne mogu pohvaliti ostvarenjima u dosadašnjm delu sezone, sastale su se u okviru pretposlednje 29. runde Prve lige Srbije.

 

Bodovi su obema ekipama donosili ostvarenje primarnog cilja, plasman u plej-of fazu takmičenja i shodno tome oko 400 ljubitelja fudbala uživalo je u utakmici koja je donela sve ono što fudbalska igra može da pruži.

Od prvog zvižduka sudij Nenada Đorđevića obe ekipe su u meč ušle "otvorenog garda", a domaći navijači doživeli su "hladan tuš" već u 17. minutu kada su fudbaleri šabačke Mačve stigli do prednosti. Izveo je Martin Novaković slobodan udarac sa pozicije levog krila nakon kojeg se u šesnaestercu domaćina stvorila velika gužva u kojoj se najbolje snašao Igor Ristivojević koji je uspeo kroz šumu nogu da pronađe put lopti do mreže Vukašina Vraneša.

Na odmor se ipak otišlo rezultatskim egalom. Igrao se 34. minut kada je Ognjen Ajdar sjajno reagovao na centaršut Viktora Radojevića i rutinski sproveo loptu u gol.

 

 

Nastavak meča donosi otvorenu igru na obe strane koja j bila prožeta izglednim prilikama, ali za promenu rezultata čekalo se do 65. minuta. Sjajnu akciju navalnog reda Šapčana, preciznim udarcem po zemlji završio je Petar Ristić.

Velika ofanziva RFK Grafičara je viđena u nastavku meča, a kada su gosti propustili priliku da u 82. minutu reše pitanje pobednika, usledila je kazna u prvom minutu nadoknade vremena. Uputio je Ajdar centaršut u srce šesnaesterca, a tamo je Igor Ristivojević nespretno reagovao i zatresao i sopstvenu mrežu.

 

 

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Mačva (Šabac) 2:2 (1:1)

Strelci: O. Ajdar 34`, I. Ristivojević 90+1`(a.g.); I. Ristivojević 17`, P. Ristić 65`

Stadion: "Rajko Mitić", teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 400

Sudija: Nenad Đorđević

Žuti kartoni: P. Ristić, M. Adamović (Mačva)

RFK Grafičar (Beograd): Vraneš, Matić (Popović), Petrović (Stojanović), Babakar (Mladenović), Vasiljević, Ćurić, Jovanović (Mekenzi), Ogbu, Radojević, Ajdar, Maksimović (Spasojević).

Mačva (Šabac): Savić, Stevanović, Marković, Jevtić, Jovović (Sladojević), Ristić (Abdulahi), Vraštanović, Mijailović (Adamović), Ristivojević, Novaković, Radunović (Đorđić).

Obe ekipe sada sa nestrpljenjem iščekuju poslednju ligašku takmičarsku rundu kada će biti i poznato u kojoj grupi će se takmičiti u nastavku sezone. 

Put ka plej-ofu "grafosi" će tražiti na stadionu "Radomir Antić" gde će se sastati sa ekipom GFK Slobode, dok će Šapčani na svom stadionu pokušati da stignu do presudnih bodova u duelu sa liderom OFK Beogradom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading