POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Laka konjica "Stare dame" - trijumf na domaćem terenu nakon 154 dana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.04.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok terapija je urodila plodom. Valjvci ulaze u pobedonosnu seriju...

POVRATAK NA POBEDNIČKI KOLOSEK: Laka konjica "Stare dame" - trijumf na domaćem terenu nakon 154 dana! (VIDEO)

Foto: FK Budućnost Krušik 2014 Valjevo

Fudbaleri valjvske Budućnosti Krušik 2014 u okviru 12. kola Srpske lige Zapad, četvrtog dana meseca novembra na stadionu "Park pećina" ugostili su Takovo iz Gornjeg Milanovca i ostvaril isu trijumf rezultatom 3:2, ali niko u tom momentu nije mogao ni da pomisli da će za naredno radovanje kod kuće, proteći čak 154 dana.

 

Početak prolećnog dela sezone za valjevske fudbalere nije bio reprezentativan. U prva tri meča zabeleženo je isto toliko poraza (Mladi radnik 1926 Požarevac 0:1, FAP Priboj 1:2 i Polet Ljubić 1:2), da bi prethodnog vikenda na gostovanju u Čajetini savladali nekadašnjeg superligaša Zlatibor, rezultatom 2:1.

Na krilima navedenog trijumfa, ali i nedavnim promenama u stručnom delu ekipe, fudbaleri Budućnosti Krušik 2014 dočekali su i novopazarsku Jošanicu i pred oko 300 ljubitelja fudbala, po treći put u aktuelnoj sezoni vezali su drugu uzastopnu pobedu.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već nakon 20 minuta utakmice. Domaćin do prednosti stiže u četvrtom minutu, nakon očigledno uigrane akcije. David Starčević je lucidno izveo slobodan udarac sa pozicije levog krila, uputio je paralelu na 13, 14 metara udaljenosti od gola, a na loptu je u punom trku natrčao Mirko Đermanović i mreža Almina Kahrimanovića se zatresla.

Petnaest minuta kasnije, "tačku na ovaj susret" stavio je Pavle Stojanović koji je pogotkom završio akciju svoje ekipe koju je šezdesetmetarskim pasom započeo golman Stefan Milinković.

 

 

- Srpska liga Zapad, 20. kolo:

Budućnost Krušik 2014 (Valjevo) - Jošanica (Novi Pazar) 2:0 (2:0)

Strelci: M. Đermanović u 4. i P. Stojanović u 19. minutu

Stadion: "Park pećina", Valjevo

Gledalaca: 300

Sudija: Nemanja Petrović

Žuti kartoni: V. Blažić (Budućnost Krušik 2014); A. Nurović (Jošanica)

Budućnost Krušik 2014 (Valjevo): Milinković, Ivanović, Ranisavljević, Đermanović, Jakovljević, Panić (Milovanović), P. Stojanović, Starčević (Blažić), N. Stojanović (Aleksić), Đurić (Radičević), Petrović.

Jošanica (Novi Pazar): Kahrimanović, Sretenović, Baždarević (Nikšić), Hadžibulić, Demirović (Petrović), Fijuljanin (Đekić), Marovac, Sadović, D. Mulić (Rustić), Š. Mulić, Nurović.

Priliku da nastave pobedonosni niz Valjevci će imati narednog vikenda kada će gostovati u Podunavcima ekipi Reala koji je ovog vikenda načinio prvorazrednu seznaciju trijumfom u Priboju kojim je možda rešeno i pitanje ovosezonskog šampiona.

Sa druge strane, Jošanica na svom terenu dočekuje čajetinski Zlatibor u meču u kojem će bodovi biti neophodni i jednima i drugima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading