POST DUG 116 DANA KONAČNO JE PREKINUT: "Srpski Mančester" slavi napadača iz Obale Slonovače - nekadašnji golgeter Rome, pokrenuo "vukove"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.04.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekretnica sezone?

POST DUG 116 DANA KONAČNO JE PREKINUT: "Srpski Mančester" slavi napadača iz Obale Slonovače - nekadašnji golgeter Rome, pokrenuo "vukove"!

Foto: GFK Dubočica

Polovinom meseca decembra prethodne godone, fudbaleri leskovačke GFK Dubočice savladali su na svom stadionu ekipu Inđije Toyo Tires rezultatom 2:1 i zasigurno niko u "srpskom Mančesteru" u tom momentu nije mogao ni da predpostavi da će se do novog trijumfa čekati puna četiri meseca i da će njihovi ljubimci vezati osam prvenstvenih mečeva bez trijumfa.

 

U okviru pretposlednje 29. runde ligaškog dela takmičenja u okviru Prve lige Srbije, leskovačka GFK Dubočica je dočekala gornjomilanovački Metalac u meču u kojem su bodovi bili neophodni i jednima i drugima.

Na Gradskom stadionu "Dubočica" okupilo se oko 1.000 ljubitelja fudbala koji su verovali u konačni trijumf svoje ekipe, a veliku radost doneo im je nekadašnji napadač italijanske Rome i osvajač Kupa afričkih nacija, Lila Talo.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u samom finišu prvog poluvremena. Sa gotovo trideset metara Đorđe Belić je uputio udarac ka golu Gornjomilanovčana. Čuvar mreže Metalca Alesa Jordanov je kratko odbio loptu, a Lila Talo je bio najspretniji u šesnaestercu gostiju i lopta je završila u mreži za erupciju oduševljenja domaćih igrača i navijača.

Kasnije se ispostavilo da je navedenim golom končano i prekinut četvoromesečni post leskovačkih fudbalera.

Foto: GFK Dubočica

Postigao je možda i presudan pogodak - Lila Talo

 

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - Metalac (Gornji Milanovac) 1:0 (1:0)

Strelac: L. Tako u 45. minutu 

Stadion: Gradski stadion "Dubočica", Leskovac

Gledalaca: 1.000

Sudija: Danilo Jerinić

Žuti karton: M. Ilić (GFK Dubočica)

GFK Dubočica (Leskovac): Knežević, Belić, Talo (Račić), Ilić, Jovančić, Milić (Ljubenović), Momčilović, Stevanović, Tasić (Vlajković), Đorđević (Đokić, Savić), Đurić.

Metalac (Gornji Milanovac): Jordanov, Abah, Arambašić, Bulatović, Ilić (Milošević), Jovičić, Maksimović (Tomović), Mijailović, Mirić, Ouanda (Popović), Žakula. 

Kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja Leskovčani zauzimaju devetu poziciju na tabeli, ali imaju identičan bodovni saldno sa ekipama koje trenutno drže pozicije od 6. do 8. mesta, šabačka Mačva, RFK Grafičar i Radnički iz Sremske Mitrovice. 

"Vukovi" će pokušati da bodove vredne plasmana u plej-of fazu takmičenja osvoje narednog vikenda kada će se sastati sa ekipom Jedinstva na Ubu.

Sa druge strane fudbaleri Metalca će pokušati svoj bodovni saldo da uvećaju na svom terenu kada će dočekati RFK Novi Sad 1921.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading