DERBI VRHA TABELE: "Oklopnici" iskovali pobedu u gostima protiv "Romantičara"!

Autor: Milica Misailović

Sport

31.03.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf gostiju posle preokreta.

DERBI VRHA TABELE: "Oklopnici" iskovali pobedu u gostima protiv "Romantičara"!

Foto: FK Smederevo 1924

U okviru 27. kola Prve lige Srbije, na domaćem terenu u srpkoj prestonici ekipa OFK Beograda dočekala je Smederevo 1924 u krajnje interesantnom prvenstvenom susretu.

Republika

Očekivalo se da će se Smederevo suočiti s izazovom gostovanja lideru tabele Prve lige Srbije. Počelo je intenzivno još pre starta utakmice obzirom na vatrenost navijača OFK Beograda, dok su Despoti, verni navijači Smedereva, ostali van tribina bez dozvole za ulazak. Međutim, na terenu se odvijala potpuno nova, slobodno možemo reći neočekivana priča. Smederevci su u igru ušli s' nezapamćenom žestinom, a Saša Jovanović je već u prvom minutu pronašao spretnog Zuvića koji je pokazao odlučnost svojim pokušajem ka golu, predskazavši način igre Oklopnika otokom celog meča. Prvo poluvreme je pripalo gostima - imali su veći posed lopte, više šuteva na gol, dok je OFK Beograd u potpunosti ostao u senci svog protivnika. 

Napad Smedereva predvodili su S. Jovanović, Zuvić i Petronijević, čiji su napori bili neumorni i neprestani. Nisu dozvolili protivniku da diše, istrajavajući u svojim pokušajima, što je rezultiralo time da zadnja linija i čitava defanzivna ekipa nisu imali prilike da se istaknu. Gol je visio u vazduhu i kako to obično biva stigla je i očekivana kazna. 

U poslednjem minutu prvog dela susreta, Mituljkić je iskoristio grešku gostiju i ostavio golmana Lukića nemoćnim pred golom, uzdrmavši mrežu za vođstvo od 1:0. Tako je OFK Beograd preuzeo kontrolu nad rezultatom nakon prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, očekivalo se da će igra gostiju pasti, ali umesto toga, ostali su dosledni svojoj i jos ofanzivnoji dok su sa druge strane i popularni Romantičari takođe pokazali zanimljiviju igru te se u drugom vremenu na terenu gledao dosta interesantniji i kvalitetniji fudbal. Ipak, mora se naglasiti da je atmosfera na terenu postala je znatno dinamičnija nakon ulaska  Markovića koji je ubrzo  i postigao spektakularan gol u 60. minutu na asistenciju Lakose izjednačivši rezultat na 1:1.

Iako su Zuvić i Obradović imali nekoliko stoprocentnih prilika za gol, nisu uspeli da budu dovoljno precizni. No, sve se promenilo u 83. minutu kada je Kostić zapanjio navijače interesantnim golom koji je okončao utakmicu, donoseći Smederevu pobedu od 2:1 nad OFK Beograd na njihovom terenu i time stavio tacku na ovaj susret a svom timu značajne bodove za nastavak borbe za ulazak u Super ligu. 

OFK Beograd - Smederevo 1924 1:2 (1:0)

OFK Beograd: Popović, Bogdanović, Plavšić, Georgijević (od 71' Stoisavljević), Ilić (od 71' Mićić), Marković (od 86' Mojsilović), Vujadinović, Nikolić, Stanković (od 71' Halabrin), J. Mituljkić, N. Mituljkić (od 71' Stanković)

Smederevo 1924: Lukić, Kostić, Jevremović (Janković), Petronijević, Stojković (od 64' Ilić), A. Marković, Radić (od 64' L. Jovanović), Zuvić, N. Jovanović, Lokosa (od 69' Obradović), S. Jovanović (od 46' L. Marković) 

U narednom kolu OFK Beograd gostuje novosadskoj Mladosti GAT dok će Smederevo na svom terenu ugostiti ekipu Tekstilca

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading