DOMINACIJA OKLOPNIKA: Smederevo "bez milosti" prema Dubočici!

Autor: Milica Misailović

Sport

10.03.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ovog vikenda, u "Srpskoj Sparti", viđen je pravi fudbalski spektakl...

DOMINACIJA OKLOPNIKA: Smederevo "bez milosti" prema Dubočici!

Foto: Instagram.com/FK Smederevo 1924

Na dobro poznatoj zelenoj podlozi Železničara iz Pančeva, u okviru Sportskog centra "Mladost", odigrana je prvenstvena utakmica izmedju fudbalskog kluba Smederevo 1924 i Dubočice iz Leskovca u kojoj je pobedu izvojevao tim plavo-belih rezultatom 3:0. 

Republika

Prvi deo susreta obeležili su gosti koji su manifestovali izraženu brzinu i dinamičnost na terenu. S druge strane, ekipa Smedereva, iako delovala sa nešto manjom brzinom, demonstrirala je izuzetnu taktičku sposobnost, ulazeći u šanse s' veštinom i uspešno braneći svoj gol, gotovo potpuno onemogućujući gostujućim fudbalerima pristup njihovom cilju.

Kada je Obradović već u drugom minutu iskusno prodriblao trojicu protivničkih igrača i postigao prvi gol na utakmici, nenametljivo je dao naznaku u kom smeru će se razvijati tok ovog susreta i koja ekipa će nastojati da "drži konce" u svojim rukama. 

Neumorno su pokušavali fudbaleri Dubočice da zatresu mrežu domaćina, najpre preko Đurića koji je opasno zapretio kada se našao "oči u oči" sa golmanom plavo-belih, ali je Jović na golu bio, standardno, dobro pozicioniran. Nedugo zatim veoma dobru šansu stvorio je tandem Račić-Ljubenović, ali bez uspešne realizacije.

Još nekoliko opasnih akcija fudbalera Dubočice sprečio je na mreži verziran Jović dok su se u igri prvog poluvremena na terenu izuzetno istakli Jevremović, Petronijević, Zuvić, S. Jovanović i N. Jovanović vršeći neumorni presing na protivnika i precizno kreirajući akcije i prilike. 

U završnoj fazi susreta, pečat na sve događaje  nesumnjivi je ostavilo isključenje šefa stručnog štaba Dubočice zbog neprimerenih komentara na račun glavnog sudije te su igrači napustili teren pri zvaničnom rezultatu 1:0 a gosti i bez glavnog stratega njihovog tima. 

U drugom poluvremenu, obe ekipe ponovno startuju istim tempom, ali se stvari na terenu polako ali sigurno u potpunosti menjaju. Iako je ekipa Smedereva prvobitno delovala bezvoljno, medjutim, nakon kornera koji je izveo S. Jovanović a Kostić rezultat povećao na 2:0, čitava fudbalska priča dobija neku novu dimenziju.

Pri ovakvom rezultatu situacija na terenu se dramatično menja, a Oklopnici preuzimaju potpunu kontrolu i ostavljaju ekipu iz Leskovca u drugom planu. Eksplozija učinkovitosti vodi ih kroz više šansi, prilika i mogućnosti za postizanje gola.

Na terenu su se mogli videti sjajni fudbalski potezi kako Zuvića tako i Obradovića, pri čemu je ključnu ulogu odigravao istrajni S. Jovanović. Kada su izvršene izmene i na teren stupili Lokosa, Čižik i Marković, primetna su bila dodatna poboljšanja i pojačanja. Zuvić i Jovanović uputili su nekoliko opasnih udaraca ka golu gostiju a nije Dubočicu štedeo ni Petronijević ali bez sreće sa pogotkom. L. Marković  se posebno istakao kao pojedinac, a najbolje se to pokazalo u prilici kada je asistirao Lokosi koji je zatresao mrežu ispred koje ostao ukopan Knežević i tako zaslužno postavio finalni rezultat ovog susreta od 3:0. 

Smederevo 1924 - Dubočica (Leskovac) 3:0 (1:0)

Smederevo: Jović, A. Jovanović, Kostić (od 77' Radić), Jevremović, Petronijević, Stojković(od 46' Ćorković)), Dimitrijević, Zuvić (od 64' Čižik), N. Jovanović, Obradović (77' Marković), S. Jovanović (od 64' Lokosa)

Dubočica: Knežević, Jović, Milinković (I. Stojanović), Ljubenović (od 89' L. Stojanović), Stevanović (od 80' Vlajković), Račić (od 89' Đorđević), Tolić, Đurić, Mladenović, Ilić, Tasić (od 46' Milić)

Kartoni: Živković Marjan (crveni karton, šef stručnog štaba FK Dubočica), Ćorković (žuti karton, FK Smederevo), Obrenović (žuti karton) 

U narednom kolu Prve lige Srbije, Smederevo 1924 gostuje mladoj ekipi RFK-a dok će Dubočica na svom velelepnom stadionu odmeriti snage sa novosadskim biserom, ekipom Mladost GAT. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading