"EVROPO SPREMI SE": Klub iz Velike Plane je preko srpskoligaša stigao do pehara u kupu!

Autor:

Sport

27.03.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Morave bolja od OFK Mihajlovca u odlučujućem meču za najsjanije odličje.

"EVROPO SPREMI SE": Klub iz Velike Plane je preko srpskoligaša stigao do pehara u kupu!

Foto: FK Morava Velika Plana

U okviru finala kupa Podunavskog okruga ekipa Morave iz Velike Plane ugostila je sastav OFK Mihajlovca. Domaćin susreta se takmiči u okviru Podunavsko-šumadijske zone gde se nalazi na trećoj poziciji na tabeli (zaostatak za liderom je pet bodova), dok su gosti u Srpskoj ligi Zapad na pretposlednjem mestu. 

Republika

Pred oko 100-tinak gledalaca viđena je jako kvalitetna partija igrača sa obe strane terena. Domaći su bolje ušli u meč, i na isteku desetog minuta su preko Veljkovića imali izglednu šansu za vođstvo, međutim nije bilo promene rezultata.

Ubrzo je Jovanović pokušao, ali je golman srpskoligaša, Stanojević ostao nesavladan. Gosti su odgovorili preko Kuzmanovića, ali je mreža Morave ostala mirna. Do odlaska na odmor Veselinović je bio u jako dobroj situaciji da dovede domaćina u vođstvo, ali je nakon prvih 45 minuta igre rezultat ipak bio 0:0.

Drugo poluvreme počelo je sa dve izmene u redovima gostiju, dok su domaći nastavili sa startnih 11. Nastavak meča doneo je nešto bolju i konkretniju igru Morave, nizale su se prilike pred golmanom Stanojević, što je dovelo do lopte u njegovoj mreži.

Na isteku 78. minuta nakon gužve bivši fudbaler OFK Mihajlovca, Jovan Stefanović postigao je gol za prednost domaćina od 1:0. Samo tri minuta kasnije Aleksandar Veljković duplirao je prednost Morave na veliko oduševljenje svih simpatizera kluba iz Velike Plane.

Krenuli su gosti na sve ili ništa, ali su uspeli samo da ublaže poraz u ovom finalu, Nemanja Stojanović je pogodio za konačnih 2:1 u korist Morave.

Morava (Velika Plana) - OFK Mihajlovac 2:1 (0:0)

Morava: Trifunović, Vučković, Milosavljević, Đokić (od 85' Anđelković), Veselinović (od 72' Stanisavljević), Veljković, Maksimović (od 85' Stanišić), Stefanović, Nađenović, Jocić, Jovanović (od 31' Pavlović)

OFK Mihajlovac: Stanojević, Jaćimović, Šapić (od 46' Rakić), Đorđević, A. Lukić, Milosavljević, Kuzmanović, Bjelanović, Stojanović, Miljković, Nikolić (od 46' L. Lukić)

Ovaj trijumf i osvojen pehar će sigurno biti dodatni motiv Moravi da se do kraja sezone "pobije" za plasman u Srpsku ligu, dok će gosti sada sav fokus baciti na borbu za opstanak koja ih očekuje u narednim mečevima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading