TRI BODA ZASLUŽENO IDU U AŠANJU: Preokret Kamenog u Nikincima za napredak na tabeli!

Autor:

Sport

20.03.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč, fantastična partija igrača oba tima.

TRI BODA ZASLUŽENO IDU U AŠANJU: Preokret Kamenog u Nikincima za napredak na tabeli!

Foto: FK Kameni Ašanja

U okviru 15. kola Međuopštinske lige Srem (grupa Istok), ekipa Poleta (Nikinci) ugostila je sastav Kamenog iz Ašanje. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa devete pozicije i 19 osvojenih bodova, dok su gosti sa jednim bodom više bili na deobi sedmog mesta u ligi.

Republika

Utakmica je odigrana po odlično pripremljenom terenu i sunčanom vremenu uz pravi fudbalski ambijent na prelepom stadionu u Nikincima. Igrači su imali sve uslove da pruže mnogobrojnoj publici lepu fudbalsku predstavu i u tome su uspeli.

Od prvog minuta domaći su krenuli agresivno ka golu rivala, ali bez velikih prilika sve do 34. minuta kada posle jedne akcije na desnoj strani Obrovac upućuje centaršut, a Maričić nesrećno reaguje ispred Šljukića i lopta završava u mreži za 1:0 za Polet.

Drugo poluvreme trener tima iz Ašanje, Marjanović hrabro menja formaciju u 3-5-2 što je domaće igrače poprilično zbunilo, a gostima donelo veliku prednost, a na kraju i pobedu.

Od samog starta drugog dela meča na terenu su gosti vodili glavnu reč, Kameni je svim silama krenuo u napad i samo se čekao trenutak kada će lopta da završi u mreži gola domaćih.

U 52. minutu nakon fantastičnog centaršuta Jovana Đurana sa desne strane Džanović se između dva štopera Poleta izborio za loptu i glavom u suprotni ugao matirao golmana Gligorevića za izjednačenje, 1:1.

Nakon toga Vesić propušta odličnu priliku šutem sa preko 20 metara, ali lopta odlazi tik iznad prečke. I onda u 68. minutu viđen je odlučujući momenat na utakmici. Debitant u dresu Kamenog Uroš Savatić uzima loptu na svojoj polovini i pravovremeno asistira Denisu Džanoviću koji je bio brži od odbrane i golmana Poleta, fintom zaobilazi Gligorevića i rutinski plasira loptu u mrežu za konačnih 2:1 u korist gostiju, i veliku radost navijača.

Polet (Nikinci) - Kameni (Ašanja) 1:2 (1:0)

Polet: Gligorević, Stojić (od 73' Vidić), Cvijanović, Nešković (od 46' Marković), Obrovac (od 60' Petrović), Antonić, Obrenović, Jovanović, RIstanović, Dmanjanović (od 28' Škara), Đurović (od 73' Stevanović)

Kameni: Šljukić, Straživuk (od 46' Đuran), Pilipović, Radovanović, Vesić, Džanović (od 86' Marković), Zeković (od 56' Savatić), Vudragović (od 56' Knežević), Maričić, Krsmanović, Jovanović 

Ovim trijfumom ekipa Kamenog je stigla do pete pozicije na tabeli i u odličnom raspoloženju dočekuje meč sa Napretkom iz Žarkovca pred svojim navijačima. Sastav Poleta sledećeg vikenda gostuje Rudaru iz Vrdnika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading