TRIJUMF KOJI OTVARA VRATA SRPSKE LIGE: Derbi kola domaćin je rešio već u prvom poluvremenu!

Autor:

Sport

20.03.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična partija tima iz Kraljeva protiv prvog pratioca na tabeli.

TRIJUMF KOJI OTVARA VRATA SRPSKE LIGE: Derbi kola domaćin je rešio već u prvom poluvremenu!

Foto: Facebook.com/Sport u Arilju

U okviru 15. kola Šumadijsko-raške zone ekipa Sloge iz Kraljeva ugostila je tim Bane 1931 iz Raške, bio je ovo duel dva prvoplasirana tima na tabeli, koji je okarakterisan i kao derbi kola. 

Republika

Domaći tim je kao jesenji prvak držao prvo mesto na tabeli, dok su gosti bili na samo jedan bod zaostatka, mada treba napomenuti da Sloga ima i utakmicu manje u odnosu na prvog pratioca, pa je ovaj duel bio jako bitan za dalji tok prvenstva.

Utakmicu na Gradskom stadionu ispratilo je oko 400 gledalaca, od prvog minuta domaći su imali inicijativu i iz iste su stigli do pogotka na isteku 12. minuta. Đoković je dodao loptu do mladog Petra Bogdanovića, koji je savladao golmana Glukčevića, 1:0 za Slogu. 

Imali su domaći posed na svojoj strani, ali se i gosti nisu olako predali, vrebali su svoju priliku i mogli su do izjednačenja nakon sjajnog udarca Mihajlovića, međutim golman Sloge je odličnom intervencijom sačuvao svoj gol. 

Republika

Foto: FK Sloga Kraljevo

Pobednička ekipa

U 36. minutu nova promena rezultata na utakmici, nakon centaršuta sa leve strane, Aleksandar Đoković smešta loptu u mrežu tima iz Raške, 2:0 za sastav iz Kraljeva. Pred sam kraj prvog dela meča odlična prilika za goste, ali je Đorđević još jednom pokazao da je reč o izvanrednom golmanu. 

Drugi deo meča protekao je u dosta slabijem intenzitetu, domaći su držali loptu u svom posedu i nisu previše bili fokusirani na napade, pre svega su hteli da neutrališu ofanzivu rivala.

Gosti su kako je vreme odmicalo pomerali svoje linije ka polovini rivala, ali ipak nisu uspeli ozbiljnije da zaprete i da stignu do pogotka.

Sloga (Kraljevo) - Bane 1931 (Raška) 2:0 (2:0)

Sloga: Đorđević, Milovanović, Ugrenović (od 72' Markiš), Babić, Đoković (od 78' Rakić), Drecun, Jovanović, Gojković, Despotović, Ćirović, Bogdanović

Bane 1931: Glukčević, Pejčinović, Kurandić, Ristović, Čolović, Guberinić, Hadžić (od 46' Ilić), Radunović (od 68' Tomović), Mihajlović, Milićević, Husović (od 78' Đurđević) 

Ovim trijumfom Sloga je napravila veliki korak ka povratku u Srpsku ligu, sada je prednost u odnosu na prvog pratioca četiri boda, uz meč manje u odnosu na njega.

U sledećem kolu tim iz Kraljeva gostuje u Vrnjačkoj Banji ekipi Goč, dok sasav Bane 1931 dočekuje Šumadiju iz Kragujevca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading