NEVIĐENO: Da li je ovo utakmica sa najviše sviranih i promašenih penala u istoriji fudbala?!

Autor:

Sport

20.03.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi rekao..

NEVIĐENO: Da li je ovo utakmica sa najviše sviranih i promašenih penala u istoriji fudbala?!

Foto: FK Sloga 1948 Malča

U okviru 14. kola Prve Niške lige ekipa Sloge 1948 iz Malče ugostila je sastav Mladosti iz Lalinca, domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe desetog mesta na tabeli (11 osvojenih bodova), dok su gosti sa jednim bodom manje bili na 12. poziciji u ligi.

Republika

Utakmica u Malči donela nam je jako zanimljiv fudbal, od prvog minuta se igralo otvoreno, napadački, na gol više, što se videlo po samom pristupu igrača na terenu. Na isteku desetog minuta dosuđen je kazneni udarac u korist domaćina, ali je Jovanović propustio priliku da dovede Slogu u rano vođstvo.

Samo dva minuta kasnije Marko Filipović iz slobodnog udarca zatresao je mrežu Mladosti, 1:0. Ubrzo su gosti mogli do izjednačenja sa bele tačke, ali je Marinković "iskopirao" Jovanovića, pa i on nije uspeo da realizuju najstrožiju kaznu.

Na isteku pola sata igre domaći preko evrogola Marka Petkovića uvećavaju svoju prednost na 2:0, i to je ujedno bio i rezultat prvog dela meča. Promena u postavama za vreme desetominutne pauze nije bilo.

Nakon samo četiri minuta igre u nastavku, treći penal na meču je sviran, loptu je za domaćina "na kreč" namestio Predrag Milosavljević, koji je pokazao kako se izvodi najstrožija kazna, 3:0 za Slogu.

Pali su gosti u tim trenucima, krenuli su dosta ofanzivnije ka golu rivala, ali se ubrzo još jednom zatresla njihova mreža. Dušan Jovanović se iskupio za promašeni jedanaesterac, 4:0.

Mogli su domaći ubrzo do uvećanja vođstva, četvrti penal na utakmici "odsvirao" je glavni sudija Danilo Smiljić, međutim strelac drugog gola za Slogu, Petković, nije uspeo isti da pretvori u pogodak, ostaje 4:0.

Par minuta kasnije sudija opet pokazuje na belu tačku, ovoga puta po drugi put na utakmici u korist Mladosti, siguran realizator ovoga puta bio je Miloš Nikolić 4:1. Sao par minuta kasnije Žarko Mladenović postigao je drugi gol za tim iz Lalinca, 4:2.

Domaći se međutim brzo vraćaju na pravi put, Jovanović svojim drugim golom na isteku 80. minuta igre postavlja konačnih 5:2 u korist Sloge, koja je stigla do jako bitnih bodova za nastavak prvenstva.

Sloga 1948 (Malča) - Mladost (Lalinac) 5:2 (2:0)

Sloga 1948: Stojanović, Đorđević, Filipović (od 74' Mančić), D. Jovanović, Petrović (od 66' J. Cajić), A. Stojanović (od 74' M. Jovanović), Petković, Stojadinović, Milosavljević (od 80' M. Stojanović), D. Cajić

Mladost: Dimitrijević, Đ. Stojanović, Vučković, Radojković, D. Marinković, Stanković (od 61' S. Marinković), Marković (od 72' Vasić), N. Stojanović, Ma. Nikolić (od 72' Denčić), Mladenović, Mi. Nikolić

U sledećem kolu Sloga gostuje sastavu Stevan Nešticki iz Leskovika, dok Mladost dočekuje Proleter iz Donje Vrežine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Malca

20.03.2024 23:19

Napred Slogaaa oooooo