LUDAČKI MEČ: Preokret za samo pet minuta, pa poruka rivalu - "Bili ste bolji, ali.."

Autor:

Sport

18.03.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica koja ističe kandidaturu za najbolju u poslednjih par sezona!

LUDAČKI MEČ: Preokret za samo pet minuta, pa poruka rivalu - "Bili ste bolji, ali.."

Foto: Facebook.com

lopta

U okviru 13. kola Gradske lige Subotice ekipa Lokomotive je ugostila sastav Male Bosne 2015, domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije (25 osvojenih bodova), dok su gosti sa šest bodova manje, uz utakmicu manje bili na četvrtom mestu u ligi.

Republika

Odličan meč odigran je na pomoćnom terenu Gradskom stadiona koji je prekriven veštačkom travom, derbi kola između dva jako kvalitetna tima, kandidata za najviši plasman i šampionski pehar.

Od prvog minuta se videlo da će se voditi velika borba po celom terenu, i da je glavni cilj da se stigne do tri boda, dok je lepa igra bila u drugom planu. Na isteku 19. minuta gosti zbog direktnog crvenog kartona Toniju Kopunoviću ostaju sa deset igrača u polju.

I pored brojčanog deficita gostima je pripalo gotovo celo prvo poluvreme, koje su krunisali pogotkom na isteku 32. minuta kada je Bakir Nikšić pogodio za 1:0. To je ujedno bio i rezultat prvih 45 minuta igre u kojima su navijači, njih 100-tinak imali prilike da vide četiri žuta i jedan crveni karton.

Republika

Foto: FK Lokomotiva Subotica

Veliki preokret

Uvodni minuti drugog poluvremena protekli su u identičnoj situaciji na terenu, Lokosi ne uspevaju da povežu svoju redove, dok gosti i pored jednog igrača manje u polju, igraju dosta bolje u odnosu na rivala. Na isteku 70. minuta sastav Male Bosne preko rezerviste Dalibora Kneževića stiže do uvećanja prednosti, 2:0. 

Već tada su mnogi pomislili da ceo plen ide gostima, i da se trka za prvo mesto dodatno komplikuje, ali se sa time nisu složili domaći fudbaleri. U 74. minutu nakon dosuđenog jedanaesterca nad Đukanovićem, siguran sa bele tačke bio je Stefan Stojanović, Lokomotiva stiže na gol zaostatka, 2:1.

Samo dva minuta kasnije rezervista Njegoš Đukanović je nakon iznuđenog penala postigao i gol za izjedančenje, 2:2. Opet se "javio" Stojanović i na isteku 79. minuta pogođa za 3:2, Lokomotiva po prvi put vodi na meču, preokret za samo pet minuta. 

Do kraja meča domaći su izmenama umirili igri i uspeli su da sačuvaju ceo plen, time je Lokomotiva jedina od vodećih klubova uspela da zabeleži maksimalan učinak u prva dva kola prolećnog dela prvenstva.

Lokomotiva - Mala Bosna 2015 3:2 (0:1)

Lokomotiva: Malbašić, Pilipović (od 74' Lazić), Kujndžić (od 83' Lakanović), Tatalović, Vučković, Prijić (od 58' Nj. Đukanović), Trešnjić (od 83' Savić), B. Đukanović (od 83' Žigić), Todorović, Grabež, Stojanović

Mala Bosna 2015: Mijić, Stanar, Kopunović, Kekezović, Tumbas (od 79' Babičković), Granović, Hubert, Nikšić (od 68' Knežević), Lazić, Ivošević (od 68' Vuković (od 76' Babić)), Rajić

Iz Lokomotive je nakon meča stigla sledeća poruka:

- Želeli bih da čestitamo našem protivniku na velikoj borbi i na tome što su bili u većem delu utakmice bolji rival, ali pobedi se u zube ne gleda, nastavljaju Lokosi sa daljim izazovima i pred nama je još dug put do cilja.

Ovim trijumfom Lokomotiva se dodatno učvrstila na prvoj poziciji i sada u odnosu na prvog pratioca ima četiri boda prednosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading