OPŠTINSKI DERBI: U suprotnim raspoloženjima Borac i Rad ulaze u ovaj duel!

Autor:

Sport

09.03.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti traže prvi prolećni trijumf, dok domaćin "juri" bodove za opstanak.

OPŠTINSKI DERBI: U suprotnim raspoloženjima Borac i Rad ulaze u ovaj duel!

Foto: FK Borac Azbresnica

U okviru 19. kola Nišavske okružne lige ovog vikenda ekipa Borca iz Azbresnice ugostiće sastav Rada iz Merošine, meč je zakazan za nedelju, 10. mart sa početkom od 15 časova.

Republika

Četvrtu vezanu sezonu igra tim iz Azbresnice u okviru okružnog ranga takmičenja, prošle takmičarske godine zabeležen je visok plasman na treće mesto na tabeli, ali je situacija u aktuelnom prvenstvu dosta drugačija. Borac će se po svemu prikazanom boriti za opstanak u ligi, pa su mu potrebni prekopotrebni bodovi iz nedelje u nedelju.

Trenutno se sastavi z Azbresnice nalazi na deobi 14. pozicije sa samo osam osvojenih bodova, dok je bodovni saldo proteklog vikenda bio "samo" pet, međutim veliki trijumf ostvaren je na prolećnoj premijeri kada je savladana Sloga iz Jovanovca na gostovanju rezultatom 2:0. Upravo taj meč na otvaranju drugog dela sezone može biti dodatni podsticaj igračima, da ih očekuje nešto bolji period u nastavku šampionata.

Republika

Foto: FK Rad Merošina

Da li Falkao može da reši derbi opštine?

 

Nedeljni gost u Azbresnici biće "komšija" iz opštine, ekipa Rada, koja se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli, sa 26 osvojenih bodova. Reč je o klubu koji igra treću vezanu sezonu u aktuelnom rangu, i koji će po svemu prikazanom tokom jesenjeg dela, biti član iste i sledeće godine.

Na prolećnoj premijeri odigranoj na stadionu "Rovče" u Merošini, fudbaleri Rada imali su jako težak ispit, protivnik je bio Radnički 1924 iz Kočana, koji je uspeo u veoma zanimljivom i interesantnom meču da slavi rezultatom 4:3. Sada ih očekuje duel na gostovanju protiv tima iz donjeg dela tabele, ali je to takođe i sastav koji je na prolećnoj premijeri priredio po mnogima iznenađnje.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina, ekipe Rada rezultatom 2:0.

Borac (Azbresnica) - Rad (Merošina)

Nedelja, 10. mart od 15 časova

Teren u Azbresnici

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading