TEKST KOJI SE ČITA U JEDNOM DAHU: Veljko Radović - Pobeda u najvažnijoj utakmici života!

Autor:

Sport

09.03.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi smo uz tebe mali!

TEKST KOJI SE ČITA U JEDNOM DAHU: Veljko Radović - Pobeda u najvažnijoj utakmici života!

Foto: OFK Aranđelovac 1979

Prošlosezonski zonaš, OFK Aranđelovac 1979 sutra počinje drugi deo sezone sa ciljem da "istopi" zaostatak u odnosu na lidera, i da se ekspresno vrati u zonski stepen takmičenja. Tokom zimske pauze uprava je radila na jačanju igračkog kadra, kroz pripreme se videlo da su svi spremni za pohod na šampionski pehar Šumadijske okružne lige, ali će ovaj tekst biti nešto drugačiji od prethodnih u vezi kluba.

Republika

Jednoga dana u OFKA došao je skromni, dobri i vredni sedamnaestogodišnjak pre malo više od dve godine na nagovor svog drugara da počne da trenira u omladinskoj selekciji. Na početku veoma tih momak, vredan, redovan na treninzima se polako nametao kao neko ko će se vrlo brzo izboriti za svoje mesto u ekipi i pored toga što nije trenirao fudbal nikada pre toga. Drugi momci su bili u prednosti u odnosu na njega jer su većina prošli više mlađih kategorija u OFK Aranđelovcu međutim on je svojim vrednim radom i požrtvovanjem izborio mesto u startoj postavi već početkom sezone.

Kako je vreme odmicalo sve više je stvarao osećaj za gol tako da je odlukom trenera Đorđa Ivovića, umesto u veznom redu zaigrao na poziciji napadača. Od tog momenta na skoro svakom meču beležio je gol ili asistenciju i za kratko vreme postao jedan od najboljih igrača. Uprava kluba i treneri su prepoznali to i pozvali Veljka, ali i druge omladince da budu deo prvog tima. U ovom čudnom vremenu, deca biraju neke druge puteve i fudbal im ne spada u užu sferu interesovanja, međutim Veljko je želeo da ukazanu šansu iskoristi.

Počeo je da trenira sa prvim timom redovno, da ide na utakmice koje je većinom provodio na klupi, strpljivo čekajući svoju šansu. Naš klub je krenuo u letnji deo priprema pred sezonu 2023/24 predvođen trenerom Dragutinom Tatićem, a Veljko je bio redovan na svim treninzima. Čekao je strpljivo. Dobio je svoju šansu na pripremnim utakmicama i oduševio sve u klubu! Prva prvenstvena utakmica i Veljko startuje na krilu našeg tima. Nagrada za sav trud, pobeda i gol na debiju! Nastavio je Veljko sa odličnim partijama, voleo je da igra na brdu pred svojim drugarima pa je na tri utakmice na domaćem terenu isto toliko puta pogodio protivničku mrežu.

Upisao je fakultet, igrao najbolji fudbal i bio srećan. A onda se sudbina poigrala sa njim. Trojica omladinaca  OFKA su imala jako težak udes u kojem je Veljko najgore prošao. Borio se lavovski kao i na terenu da uspe da iznenadi sve i dokaže da može. Svi koji su ga poznavali kakav je borac i ratnik na fudbalskom terenu, bili su ubeđeni u još jedan Veljin dribling sudbini i pobedu u najtežoj i najvažnijoj utakmici.

Višemesečna i teška borba još uvek traje, međutim mali i dobri Velja je posle nekoliko meseci oporavka bio i gledao svoj OFKA na prijateljskoj utakmici prošlog vikenda. Suze u očima svih, sreća i Bogu hvala. Ništa više. Bravo Veljo, želimo ti da se skroz oporaviš i opet zaigraš u svom OFKA onako kako samo ti umeš. Znamo da taj dan ubrzo dolazi i svi ga željno iščekujemo!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading