ŠAMPIONI PROLAZE KROZ GRAD: Veliki rival je savladan u finalu kupa - sledi borba za duplu krunu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.03.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smederevska Palanka slavi, ali se priprema i za borbu za mnogo važniji trofej.

ŠAMPIONI PROLAZE KROZ GRAD: Veliki rival je savladan u finalu kupa - sledi borba za duplu krunu!

Foto: Sport026.rs/Bojan Živković

Grad koji prema popisu iz 2022. godina ima nešto više od 20.000 stanovnika i koji predstavlja administrativni centar Donje Jasenice, oblasti u centralnoj Šumadiji, može se pohvaliti prvim ovosezonskim kup trofejom.

 

U okviru finaka Kupa opštinskog fudbalskog saveza Smederevska Palanka u sredu 6. marta na stadionu "Nepokorena mladost" odigrana je direktna borba za prestižni pehar u kojoj su se sastale ekipe domaće Jasenice 2017 i Železničara iz Kusatka.

Oko 300 ljubitelja fudbala okupilo se na stadionu i pored činjenice da je meč odigran u sred radne nedelje i mora se istaći da nisu pogrešili što su vreme posvetili fudbalskoj igri.

Ključni trenutak dogodio se na početku drugog poliuvremena kada se najbolji pojedinac susreta Aleksandar Tacković najbolje snašao u šesnaestercu Železničara i loptu smestio u mrežu za konačnu veliku radost Palanačkih fudbalera.

U samom finišu meča mogli su gosti iz Kusatka d astignu do poravnanj rezultata, ali je golman Marko Radojković sjjano intervenisao i sačuvao gol prednosti svojoj ekipi.

Foto: N. Pavlović (Sportski žurnal)

Trofej je stigao u Smederevsku Palanku - FK Jasenica 2017

 

- Kup OFS Smederevska Palanka, finale:

Jasenica 2017 (Smederevska Palanka) - Železničar (Kusadak) 1:0 (0:0)

Strelac: A. Tacković u 49. minutu za Jasenicu 2017

Stadion: "Nepokorena mladost", Smederevska Palanka

Gledalaca: 300

Glavni sudija: Stefan Kočić

Žuti kartoni: Tacković, Ilić, Popović (Jasenica 2017); Tacković, Ćertić (Železničar)

Jasenica 2017 (Smederevska Palanka): Radojković, Gajić, Ješić (Petrović ), Ilić, Mišić, Tacković, Đurđević, Popović, Petronijević, Agatonović, Petković.

Železničar (Kusadak): M. Radojković, Bajčić (Nešić), Babić, Jelenić, Marinković (Vićić), Tanasković, Gmitrović, Tacković (Ćertić), F. Radojković (Miloradović), Marković, Gajić.

Nakon osvajanja kup trofeja ekipu Jasenice 2017 očekuje borba za šampionski pehar u okviru Podunavske okružne lige u kojoj uoči prolećnih borbi imaju četiri boda manje u odnosu na vodeći dvojac Mladi radnik 1940 iz Radinca i Borac 1932 iz Ralje.

U prvom meču nastavka šampionata Jasenica 2017 na svom terenu dočekuje SASK iz Saraoraca.. Sa druge strane ekipa iz Kusatka dočekuje fenjeraša, Omladinac iz Rakinca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading