MALO DRUGAČIJI POGLED NA PIKSIJEV SPISAK: Teleoptik prednjači, u stopu ga prate "grafosi" i "romantičari" - još dva kluba su iznedrila srpske reprezentativce!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.03.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spisak reprezentativaca za naredne obaveze nacionalnog tima je ugledao svetlost dana.

MALO DRUGAČIJI POGLED NA PIKSIJEV SPISAK: Teleoptik prednjači, u stopu ga prate "grafosi" i "romantičari" - još dva kluba su iznedrila srpske reprezentativce!

Foto: Starsport

Fudbalsku reprezentaciju Srbije krajem meseca marta očekuju dva prijateljska iskušenja. "Orlovi" će prvo u Moskvi 21. marta odmeriti snagu sa izabranom selekcijom Rusije, a samo četiri dana kasnije sledi meč u Larnaki protiv reprezentacije Kipra.

 

Selektor našeg nacionalnog tima Dragan Stojković danas je saopštio spisak od 29 fudbalera na koje će računati u predstojećim duelima. Interesantno je napomenuti da samo dvojica fudbalera iz domaće Superlige su dobila poverenje selektora. U pitanju su Srđan Mijailović bespoštedni borac Crvene zvezde i mladi napdača Partizana Samed Baždar.

Ukoliko bi smo izvršili nešto drugačiju analizu Stojkovićevog spiska reprezentativaca, došli bi do zanimljivog podatka da je čak desetorica njih u jednom delu svoje karijere nosilo opremu aktuelnih srpskih niželigaških klubova.

Najviše reprezentativaca "daje" zemunski Teleoptik za koji su nastupali Nikola Milenković, Matija Nastasić, Saša Lukić i Aleksandar Mitrović. Dvojicu predstavnika u nacionalnom dresu dali su RFK Grafičar i OFK Beograd. Dres kluba sa Senjaka nosili su Strahinja Eraković i Aleksa Terzić, dok su na staroj Karaburmi nastupale nekadašnje vedete Večitih rivala Milan Gajić i Saša Zdjelar.

Pored navedenih, još se samo Jagodina i Čačak mogu pohvaliti da su iznedrili srpske reprezentativce. Član popularnih jagodinskih "ćurana" bio je golman Predrag Rajković, dok je Filip Mladenović u jednom delu karijere bio član čačanskog Borca.

Foto: Instagram.com/Niželige5

Da li ga prepoznajete? Danas je jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala

 

- Reprezentativci Srbije koji su u seniorskoj konkurenciji nastupali za aktuelne niželigaške klubove:

Teleoptik (Zemun): Nikola Milenković, Matija Nastasić, Saša Lukić, Aleksandar Mitrović;

RFK Grafičar (Beograd): Strahinja Eraković, Aleksa Terzić;

OFK Beograd (Beograd): Milan Gajić, Saša Zdjelar

GFK Jagodina (Jagodina): Predrag Rajković

Borac 1926 (Čačak): Filip Mladenović

Navedeni mečevi u Moskvi i Larnaki trebali bi da budu samo prvi filter za ono što srpski nacionalni tim očekuje na Evropskom prvenstvu, kao i u elitnom rangu UEFA Lige nacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading