SVE ŠTO JE LEPO IMA KRAJ: Došlo je vreme da svako krene svojim putem - legenda kluba odlazi nakon 19 osvojenih trofeja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.03.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više ništa neće biti isto...

SVE ŠTO JE LEPO IMA KRAJ: Došlo je vreme da svako krene svojim putem - legenda kluba odlazi nakon 19 osvojenih trofeja!

Foto: FK Podunavac Udovice

Fudbaleri Podunavca iz Udovica prvi deo šampionata u okviru Podunavske okružne lige okončali su na 13. poziciji i u narednim mesecima predstoji im grčevita borba za očuvanje statusa.

 

Ekipa je tokom prvih 15 prvenstvenih mečeva zabeležila skor od tri pobede, jednog remija i 11 poraza, ali i usled oduzimanja jednog boda od strane disciplinskih organa regionalnog fudbalskog saveza, u orlučujuće prolećne borbe ulazi sa svega devet bodova, četiri manje u odnosu na Lunjevac koji se u ovom momentu nalazi u sigurnoj zoni.

Ono što navijače Podunavca u ovom momentu mnogo više brine, od samog bodovnog salda, jeste činjenica da će klub u nastavak takmičenja ući znatno oslabljen, s obzirom da je živa legenda i kapiten kluba Mateja Gligorijević odlučio da napusti Udovice.

Tim povodom klub se oglasio saopštenjem na zvaničnoj Instagram stranici:

- Dosadašnji kapiten i jedna od najvećih živih legendi fudbalskog kluba Podunavac napušta ove sezone naš klub. Nakon 353 odigranih utakmica, 172 postignuta gola i okruglo 19 osvojena trofeja u našem klubu, došao je taj trenutak kada se rastajemo - istakli su iz redova Podunavca, a zatim i dodali:

- U suzama je napustio teren i oprostio se od navijača u svojoj poslednjoj utakmici u našem plavo-belom dresu. Mateja je ostavio neizbrisiv trag u našem klubu i reči ne mogu opisati koliko će nam njegov šarm, duh i jak karakter nedostajati u našoj postavi. Svu sreću mu želimo u nastavku karijere.

 

 

Treba napomenuti da je Gligorijević odlučio da svoju igračku karijeru nastavi u redovima Starog Hrasta 2018, ekipe koja se takmiči u Prvoj gradskoj ligi Smederevo.

Kada je reč o nastavku takmičenja u Podunavskoj okružnoj ligi, fudbaleri Podunavca u prolećnoj premijeri na svom stadionu dočekuju Slogu iz Lugavčine. Prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trijumfom Sloge minimalnim rezultatom 1:0.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading