AKCENAT JE STAVLJEN NA MLADE SNAGE: Rukovodstvo kluba je donelo važnu odluku - većinu igračkog kadra čine fudbaleri iz grada i okoline! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.02.2024

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KAda klub već nosi ime "Mladost", logično je da se na njoj i gradi svetka budućnost.

AKCENAT JE STAVLJEN NA MLADE SNAGE: Rukovodstvo kluba je donelo važnu odluku - većinu igračkog kadra čine fudbaleri iz grada i okoline! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Mladost Bački Jarak

Fudbaleri Mladosti iz Bačkog Jarka jesenji deo šampionata u okviru Vojvođanske lige Jug okončali su na 12. poziciji, a svi u redovima kluba koji je nekada bio deo i elitnog ranga, nadaju se da će ubrzo ekipa zauzeti poziciju u vrhu vojvođanskog fudbala.

 

Bačkojarčani su tokom prvog dela takmičarske godine ostvarili skor od šest pobeda, jednog remija i osam poraza i u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa ukupno 19 bodova i (ne)dostižnih 17 bodova manje iza drugoplasirane ekipe Slobode iz Donjeg Tovarnika koja zauzima poziciju koja vodi u baraž za popunu Srpske lige Vojvodina.

Tokom prethodnih meseci rukovodstvo kluba je veliku pažnju posvetilo poboljšanju infrastrukturnih uslova na stanionu "Livadica", a tokom zime, slobodno se može reći, je okrenut i potpuno novi list kada je u pitanju igrački kadar.

Naime, akcenat je stavljen na mlade snage koji će biti sadašnjost, ali i budućnost sportskog kolektiva iz Bačkog Jarka, a istovremeno je učinjen nesvakidašnji potez, s obzirom da najveći deo igračkog kadra čine fudbaeri rođeni u Bačkom Jarku i okolini.

Ono što predstavlja kuriozitet kkluba, jeste činjenica da Mladost ima ubedljivo najmlađi triling golmana. 

 

Nemanja Pajfer je 2006. godište i posle staža u omladinskoj školi novosadske Vojvodine, prve seniorske minute, upisao je među svojim Jaračanima. Jesenas je bio najčešće na golu, apsolutno potvrdivši potencijal.

Vukašin Vuković je godinu dana mlađi, a prošle godine, 4. marta, na svoj 16. rođendan, debitovao je za seniore.

Aleksa Sofinkić je novajlija, ujedno i najmlađi, jer će početkom maja da proslavi 17. godina. Prethodne dve godine, nastupao je za kadete RFK Novi Sad 1921.

Treba napomenuti da stručni štab Mladosti na raspolaganju ima i Slavka Rodića, dvadesetdevetogodišnjeg čuvara mreže koji je kompletnu karijeru proveo u redovima plavo-belih i koji je nadaleko poznat po sjajnim odbranama jedanaesteraca.

Kada je reč o nastavku borbe za bodove, treba podsetiti da će ekipa Mladosti u prolečnoj premijeri gostovati već pomenutoj Slobodi u Donjem Tovarniku. Navedeni susret biće veliki test za sve u Bačkom Jarku.

Meč imeđu Slobode i Mladosti na programu je u subotu 2. marta sa početkom od 14.30 časova.

 

https://www.srbijasport.net/league/6842-vojvodjanska-liga-jug#:~:text=%3Ciframe%20src%3D%22https%3A//srbijasport.net/embed/standings/6842%22%20frameborder%3D%220%22%20scrolling%3D%22no%22%20width%3D%22100%25%22%20height%3D%22646%22%20style%3D%22height%3A%20646px%22%3E%3C/iframe%3E

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading