PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE #45: FK Jug Bogdan Đakus!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.02.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dugog niza godina, došlo je vreme za velii iskorak.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE #45: FK Jug Bogdan Đakus!

Foto: FK Jug Bogdan Đakus

Klub koji ponosno nosi ime srpskog vojvode, župana i kneza sa polovine XIV veka, nalazi se na domak plasmana u četvrti stepen srpskog klupkosg fudbala.

 

Šampion jesenjeg dela sezone 2023/24 u okviru Topličke okružne lige, jeste Fudbalski klub Jug Bogdan iz Đakuse.

- Istorijat kluba:

Đakusa, mesto u opštini Žitorađa koje po popisu ima nešto manje od 1.000 stanovnika, od 1979. godine svoje sportsko ljubimče ima u vidu Fudbalskog kluba Jug Bogdan koje već deceniju i po, ne računajući sezonu 2016/17 kada su bili deo Okružne lige Žitorađa, takmiči se u Topličkoj okružnoj ligi.

Zahvaljujći ostvarenjima u prvoj polovini aktuelne takmičarske godine, već od jeseni bi mogli da se nađu u zonskom takmičarskom rangu.

 

 

- Sezona 2022/23:

I tokom prethodne takmičarske godine fudbaleri Jug Bogdana su bili deo Topličke okružne lige, a sezonu su okončali na trećoj poziciji sa ukupno 32 osvojena boda.

Ostvarili su skor od deset pobeda, dva remija i četiri poraza i ukupno 11 bodova zaostatka u odnosu na šampiona, ekipo Jedinstvo iz Blaca.

 

 

- Sezona 2023/24:

Tokom prethodne jeseni ekipa iz Đakuse je tokom šest odigranih prvenstvenih mečeva zabeležila skor od pet pobeda i jednog remija, tako da u odkučujuće prolećne borbe ulaze sa četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Rečice iz istoimenog mesta, ali treba napomenuti da fudbaleri Jug Bogdana imaju i jedan meče manje odigran, što im daj dodatnu prednostu pohodu na šampionski pehar.

Tekođe treba napomenuti da je jesenji šampion bio i izuzetno efikasan. postigli su 21 pogodak, što je tačno 3,5 golova po susretu.

- Rezultati u sezoni 2023/24:

1. kolo: Omladinac (Padina) - Jug Bogdan (Đakus) 2:3

2. kolo: Jug Bogdan (Đakus) - Trbunje (Trbunje) 6:0

3. kolo: Dobrič (Pejkovac) - Jug Bogdan (Đakus) 2:2

4. kolo: Jug Bogdan (Đakus) - Nikodije Stojanović Tatko (Stara Božurna) 3:1

5. kolo: Borac (Držanovac) - Jug Bogdan (Đakus) 1:2

6. kolo: Jug Bogdan (Đakus) - Rečica (Rečica) 5:1

7. kolo: Kosovac (Prokuplje) - Jug Bogdan (Đakus) - nije odigrano

 

 

- Prolećni deo sezone 2023/24:

I pored činjenice da bodovna prednost fudbalera Jug Bogdana u odnosu na rivala nije velika, već sada se može sa velikom sigurnošću govoriti o klubu iz Đakuse kao novom šampionu Topličke okužne lige, mada se ne sme prenebregnuti i činjenica da upravo neodigrani meč protiv Kosovca iz Prokuplja može dati i krajnje razrešenje pitanja novog šampiona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading