PRELAZNI ROK ZATVOREN JE U VELIKOM STILU: Superligaško pojačanje za nastavak šampionskih ambicija! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

15.02.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prava "bomba" za kraj!

PRELAZNI ROK ZATVOREN JE U VELIKOM STILU: Superligaško pojačanje za nastavak šampionskih ambicija! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Jedinstvo Putevi

Uprava Jedinstva Putevi (Užice) ozbiljno je shvatila situaciju u kojoj se klub nalazi, titula jesenjeg prvaka se treba "odbraniti" tokom proleća, i s tim u vezi dovedeni su određeni fudbaleri za vreme zimske pauze.

Republika

U toku aktuelnog prelaznog roka sastav Jedinstva ojačan je proverenim fudbalerima, koji imaju iskustva igranja i višeg ranga, i upravo je jedan takav stigao za sam kraj transfer perioda.

Možda i najveće pojačanje u prethodnih par sezona, igrač sa prebogatim fudbalskim iskustvom, Filip Babić novi je fudbaler Jedinstva. Ovaj dvadesetosmogodišnji fudbaler zadužio je opremu tima kao slobodan igrač, jer od starta aktuelne sezone nije imao angažman, ali je gotovo ceo pripremni period proveo sa ekipom. 

Nakon ulaska u seniorski fudbal 2014. godine Filip je uglavnom beležio nastupe u elitnim rangovima našeg fudbala. Prethodnih deset godina igrao je isključivo u Prvoj i Super ligi Srbije, a timovi za koje je nastupao su Sloboda (Užice), Proleter (Novi Sad), Vojvodina, TSC, Loznica i Mladost Lučani.

Babić se najbolje snalazi na poziciji štopera, ali mu nije strano obavljanje zadataka i na mestu zadnjeg veznog. U dosadašnjoj karijeri zabeležio je i tri nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u Super ligi Srbije ima 62 utakmice i dva gola, dok je u prvoligaškom karavanu istrčao na teren u 111 navrata, i tom prilikom mrežu rivala tresao je u šest navrata. 

U sezoni 2018/19 bio je član ekipe TSC-a koja je osvojila Prvu ligu Srbije i plasirala se u najviši rang srpskog fudbala. Sve ukupno gledano, možda i jedan od najvećih transfera u poslednjih par godina i neverovatan posao uprave Jedinstva. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading