TRANSFER KOJI POTVRĐUJE DA SE RADI KVALITETNO: Iz Beograda pravac za Minhen!

Autor:

Sport

08.02.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popović je već u Bajernu, a sada će imati i društvo.

TRANSFER KOJI POTVRĐUJE DA SE RADI KVALITETNO: Iz Beograda pravac za Minhen!

Foto: printscreen/instagram.com/mpopovic5_

Transfer karijere

Ne tako davno na stadionu "Kralj Petar Prvi" igrani su mečevi u okviru najjačeg stepena takmičenja u našoj zemlji, ali se sve za jako kratko vreme promenilo. Ove sezone fudbaleri Rada dočekuju rivale u okviru Srpske lige Beograd.

Republika

Seniorski tim "građevinara" zimsku pauzu provodi u donjem delu lige, učinak od tri trijumfa, četiri remija i osam poraza bio je dovoljan za plasman na deobu 12. pozicije na tabeli. Zona selidbe u niži rang udaljena je samo jedan bod, pa se na proleće očekuje da fudbaleri Rada boljim rezultatima izbore opstanak u ligi.

Situacija trenutno sa prvim timom nije sjajna, i to je svim jasno, međutim u mlađim kategorijama se i dalje radi na visokom nivou, jedan od najsvežijih dokaza ovoj tvrdnji je i transfer o kojem će se tek pričati.

Pred kraj kalendarske 2005. godine (30. decembar), rođen je Marko Popović, fudbaler koji je prošao celu Radovu školu fudbala. Preko mlađih selekcija ovaj igrač je redom prolazio kroz U15, U16, U17 i U19 tim, posebno je pružio zapažene partije u kadetskoj ligi. Tada je na 27 utakmica mrežu rivala tresao u 22 navrata, na pojedinim mečevima je čak nosio i kapitensku traku oko ruke.

Ovaj mladi, talentovani centarfor je po najnovijim informacija iz Rada potpisao ugovor sa Bajernom iz Minhena, višegodišnjim šampionom Bundes lige i osvajačem Lige šampiona 2013. i 2020. godine.

Po informacijama iz redova srpskoligaša, Popović će ove sezone igrati na pozajmici u drugoj ligi Austrije, u dresu Insbruka, gde će kroz seniorkse minute pokušati da se nametne velikanu iz Minhena. 

Ovo je jedan od dokaza da i pored nešto slabijih rezultata prvog tima, Radova "fabrika" talenata radi punom parom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading