SKANDALČINA: Nameštena utakmica u srpskom fudbalu! Savez DRAKONSKI KAZNIO krivce!

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suspenzija, žestoka novčana kazna i oduzeti bodovi su sankcije za ovaj čin.

SKANDALČINA: Nameštena utakmica u srpskom fudbalu! Savez DRAKONSKI KAZNIO krivce!

Foto: YouTube printscreen/FK Jedinstvo Ub

Nameštena utakmica Jedinstvo Ub - Prva Iskra Barič

Veliki skandal potresao je srpski fudbal, pošto je Fudbalski savez Beograda izrekao žestoke kazne zbog sumnje da je jedan meč bio namešten.

U pitanju je prijateljska utakmica između Jedinstva iz Uba i Prve Iskre Barič.

Ekipa Jedinstva je slavila rezultatom 4:0, a bivši sudija i oficir za integritet FS Beograda Dragan Krstić sredinom januara završio je hitnu istragu, tokom koje je utvrđeno da su četvorica fudbalera Prve Iskre na kladionici uplatili 10.105 evra, odnosno nešto više od 1.180.000 dinara, na igru 4+ (četiri ili više golova na meču).

Iz tog razloga, FS Beograda je Prvu Iskru, koja se takmiči u Srpskoj ligi Beograd, kaznio oduzimanjem čak 12 bodova i novčano (1.200.000 dinara). Takođe, devetomesečne suspenzije igranja zaradila su sva četiri igrača koja su učestvovala u nameštanju, a to su Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević.

Saopštenje koje je Fudbalski savez Beograda izdao tim povodom prenosimo u celosti i bez ikakvih izmena:

- Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda, Dragana Krstića, kojoj je prethodila informacija iz UEFA organa, doneo je odluke u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra, odigrane dana 04.09.2023. godine na Ubu.

Kažnjava se fudbalski klub Prva Iskra iz Bariča, seniorski tim, kazonom oduzimanja 12 (dvanaest) bodova (bodova osvojenih do izricanja ove kazne u takmičarskoj sezoni 2023/2024 Srpske lige Beograd) i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Odluku u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Kažnjava se Vladimir Simić, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Lazar Adamović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Zoran Topalović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Andrija Knežević, igrač – vratar FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Odluke u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading