GROBARI SU GA DUGO IŠČEKIVALI: "Vlasnik" 14 trofeja konačno stavio paraf na ugovor - titula je jedini cilj!

Autor:

Sport

15.01.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je ovo najveći transfer aktuelnog prelaznog roka?

GROBARI SU GA DUGO IŠČEKIVALI: "Vlasnik" 14 trofeja konačno stavio paraf na ugovor - titula je jedini cilj!

Foto: Starsport

Taulant Džaka protiv reprezentacije Srbije

Dve uzastopne godine Železničar iz Inđije menja rang takmičenja u kojem učestvuje, i po trenutnim rezultatima, na dobrom je putu klub da se opet domogne višeg ranga.

Republika

Železničar zimsku pauzu u okviru Srpske lige Vojvodine provodi na drugoj poziciji na tabeli, zaostatak za liderom je četiri boda. Tim iz Inđije je zabeležio osam trijumfa, pet remija i dva poraza, i to ga je poziciniralo iza jesenjeg prvaka, Slovena iz Rume. Gužva u gornjem delu lige je velika, i nijanse će na proleće odlučivati o konačnom plasmanu i šampionu.

Prelazni rok otvoren je potvrdom da su pet fudbalera dobili "čiste papire" i da su slobodni u izboru sredine, nakon toga je promovisan prvi novajlija, reč je o Vasiliju Bošnjaku, ali je sada odjeknula "bomba" koja se retko viđa u našem fudbalu.

Miralem Sulejmani (35), bivši reprezentativac naše zemlje i nekadašnji član Partizana najnovije je pojačanje Zelezničara. Sulejmani je dobro poznat fudbaler na našim prostorima i pored toga što je uglavnom svoju karijeri izgradio van granica naše zemlje.

Nakon mlađih kategorija Partizana otišao je u holandski Hereven u transferu vrednom skoro pola miliona, nakon godinu i po dana njegov ugovor otkupio je Ajax za 15 puta veću sumu. Sulejmani je kasnije branio boje Benfike i Jang Bojsa, gde se najviše i zadržao (sedam godina). 

Najnovije zimsko pojačanje u Inđiji podjednako dobro može odgovoriti zadacima na levoj i desnoj strani terena u vezi, ali i na levoj krilnoj poziciji. Što se tiče dosadašnjih trofeja u karijeri, Sulejmani ih je sa Benfikom sakupio pet, isto toliko je osvojio i sa Jang Bojsom, dok je sa Ajaksom četiri puta stizao do "trona".

Njegov dolazak jasno pokazuje ambicije Železničara za prolećni deo prvenstva, i ukoliko se nešto ne promeni do kraja prelaznog roka, Sulejmani će verovatno biti najveće ime koje nastupa na "niželigaškim" terenima u našoj zemlji.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading