"OD "ALVADŽINICE" DO PEHARA LIGE ŠAMPIONA": Nikad ne znaš šta nosi dan, a šta noć - deco, pratite ovaj primer! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

09.01.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poučna priča.

"OD "ALVADŽINICE" DO PEHARA LIGE ŠAMPIONA": Nikad ne znaš šta nosi dan, a šta noć - deco, pratite ovaj primer! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com

Svima je dobro poznata rečenica "Čačak je košarkaški grad", ali se po rezultatima fudbalskog kluba Borac 1926 iz istoimenog grada možda to i promeni.

Republika

Aktuelni jesenji prvak Srpske lige Zapad na dobrom je putu da se za početak vrati u Prvu ligu Srbije, gde je poslednji put bio  u sezoni 20/21. Pored Borca nešto stariji stanovnici Čačka dobro pamte i fudbalski klub Remont, koji se trenutno takmiči u Gradskoj ligi Čačak pod imenom Remont 1959.

Reč je o klubu koji je uglavnom bio član trećeg ranga takmičenja, najveći uspeh u sezoni 01/02 kada je ekipa ostvarila plasman na petu poziciju u okviru Druge savezne lige (grupa Zapad). 

Na zvaničnom profilu klubu danas je osvanula objava koja je sve podsetila o verovatno najvećem fudbaleru koji je nosio dres Remonta, reč je o penzionisanom reprezentativcu naše zemlje, Branislavu Ivanoviću. 

Dvostruki osvajač prestižnog priznanja za fudbalera godine u našoj zemlji, dres Remonta nosio je do leta 2002. godine kada je zadužio opremu Srema (Sremska Mitrovica), kasnije je branio boje OFK Beograda, odakle je počeo svoju jako uspešnu internacionalnu karijeru. Ivanović se naosvajao trofeja van granica naše zemlje, sigurno da je najsjajniji pehar Lige šampiona sa Čelzijem u sezoni 11/12. 

Branislav je kroz karijeru podjednako dobro odgovarao zadacima na centralnim pozicija u defanzivnoj liniji, ali i na mestu desnog beka. Najuspešniji period proveo je svakako u Premijer ligi gde je sakupio 11 trofeja, sa Zenitom je tri puta stizao do najsjajnijeg odličija, dok je sa Lokomotivom iz Moskve to činio dva puta. 

U redovima aktuelnog desetoplasiranog tima Gradske lige Čačak ovom objavom hteli su da podstaknu mlade da se bave sportom, da se priključe fudbalskom klubu Remont i da možda jednog dana nadmaše učinak bivšeg reprezentativca naše zemlje sa najviše nastupa u dresu Srbije (105).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading